Claeys & Engels Global HR Lawyers 

Sinds oktober 2018 werk ik als receptioniste voor Claeys & Engels Global HR Lawyers . Claeys & Engels is een internationaal advocatenkantoor dat een volledig assortiment aan juridische diensten biedt die op alle gebieden verband houden met human resources. 

Het bedrijf werd opgericht op 1 januari 2001 door Thierry Claeys en Chris Engels. De voorbije vijftien jaar is het kantoor enorm gegroeid en telt het meer dan 85 advocaten. Bij aanvang was het bedrijf uit vier kantoren opgemaakt met vestigingen in Brussel, Antwerpen en Luik. In 2002 en 2007 opende Claeys & Engels respectievelijk bijkomende kantoren in Gent en Hasselt. 

Elke vraag dat de klant heeft wordt behandeld door een team van gespecialiseerde advocaten wiens praktijk kan variëren van advies tot rechtszaken. 

Het kantoor is het eerste advocatenkantoor dat gespecialiseerd is in het aanbieden van een geïntegreerde service, zowel aan een nationale als internationale klantenkring, in alles wat menselijk kapitaal betreft. 

In dit filmpje ziet u kort hoe mijn dag als receptioniste voor een advocatenkantoor er uit ziet :

Aangezien er veiligheidsmaatregelen genomen zijn door de COVID-19 uitbraak werd dit filmpje vanuit een verschillend kantoor gefilmd. *

  • Postbehandeling : de post is van decisief belang voor advocaten ( data rechtszaken, betwistingen, bewijsmateriaal en bronnen ect.)
  • Mails beantwoorden : Men krijgt hier enorm veel verzoeken, post, facturen, meeting room aanvragen ect.
  • Facturen behandelen ( ik sta in voor het bestellen van alles wat logistiek, catering en office suply is d.w.z. dat ik de factures ook herzie en upload in de webapplicatie voor de financiële afdeling.)
  • Plannen van events & webinars
  • Afsluiting van de week met een teammeeting (Front office, logistiek en facility team) om de voorbije week en komende week te bespreken en in te plannen.