Een dag in de schoenen van de Directie Assistente van de Directie Beschikbaarheid – Actiris

Ik ben Lisa Vanden Berge en ik werk als directie assistente bij Actiris. Actiris is de VDAB van Brussel en zorgt ervoor dat de Brusselaars aan het werk gaan. Bij deze zoektocht biedt Actiris veel steun op maat.
Voor mijn studies Office Management laat ik jullie een kijkje nemen in mijn dagelijkse taken op het werk.

Meestal kom ik tussen 08 uur en 08 uur 30 aan op het werk. Dit hangt natuurlijk af van hoe goed ik geslapen heb. Actiris heeft verschillende vestigingen naast het hoofdkantoor, de Astro-toren, genoemd. Ik werk op een soort van antenne dat naast het Kruidtuin park gelegen is.

Wanneer ik mijn computer gestart heb, begin ik met het openen van mijn mailbox. Dit is de belangrijkste start van mijn dag. Ik open ook meteen de agenda van de week van mijn directeur en van mezelf om de planning te bekijken.
Ik controleer alle nieuwe mailtjes en behandel meteen de belangrijkste. Daarna ga ik door de mailbox van mijn directeur en hou deze heel de dag bij.

Rond 10uur gaan we meestal een koffietje drinken met een aantal collega’s. Hier wordt natuurlijk voornamelijk ook over het werk gesproken.

Om 10 uur 30 heb ik meestal een kleine meeting met mijn directeur om de agenda door te nemen en aanpassingen te doen.

Na de middag hou ik me vooral bezig met het beantwoorden van de telefoons en de mailtjes.
Ook hou ik met bezig met de facturen en de stockbeheer.

Wanneer er iets niet meer werkt in het gebouw is het mijn taak om de nodige stappen te ondernemen om het probleem op te lossen.

Elke dag op het werk is voor mij een andere. Mijn dagen zijn nooit dezelfde en steeds heel gevarieerd. Vaak moet ik mijn werk onderbreken om tussendoor iets anders van taakje te doen omdat dit snel opgelost moet worden. Dit zorgt ervoor dat het steeds boeiend blijft voor mij. Je moet wel heel flexibel zijn om deze functie te vervullen.

Zo dit is het leven zoals het is, als directie assistente, bij Actiris.

Lisa Vanden Berge
2OMWT