Een samenvatting van mijn werkdag

Hallo iedereen,

Mijn naam is Celien Rosier en ik ben 26 jaar.  Ik werk reeds 3 jaar bij de verzekeringsmakelaar AlliA.

AlliA heeft verschillende vestigingen waaronder Roeselare, Gent, Antwerpen, Luik en Brussel. Ik werk in het bureau in Brussel.

Daarnaast bestaat AlliA uit 4 grote departementen:

  • Private
  • Corporate
  • Leven
  • Schadebeheer

Ik werk voor het departement Private en werk nauw samen met 2 andere collega’s.

De meeste makelaars gebruiken een informatiesysteem dat BRIO noemt maar wij werken met een systeem dat BrokerStar noemt. Dit systeem is ontworpen door AlliA en er zijn maar een paar andere makelaars dat hiermee werken.

Ik begin mijn dag om 8u en deze bestaat er voornamelijk uit om de mails van de vorige werkdag te verwerken. Zodra deze verwerkt zijn bekijk ik de inkomende mails en verwerk ik deze. Het verwerken van de oude en nieuwe mails duurt ongeveer een uur. Aangezien ik veel mails krijg gedurende de werkdag en sommige verzekeringen verplicht zijn is het belangrijk om ervoor te zorgen dat onze inbox altijd up-to-date is en ik geen vertraging oploop.

Hiernaast krijg ik gedurende de werkdag ook veel oproepen van klanten die iets wensen aan te passen aan hun verzekeringspolis, die hierover een vraag hebben of die een offerte wensen omdat ze een nieuwe woning of een nieuw huis hebben gekocht.

De mensen die bellen zijn vaak al klant en vragen ons rond te kijken om te zien of er een betere deal bestaat met een ander bedrijf.

Ik vraag verschillende verzekeringsmaatschappijen, meestal vier, om prijzen en dekkingen te vergelijken. Ik maak dan een samenvatting in de vorm van een tabel die ik naar de klant stuur zodat hij zijn keuze kan maken.

Wanneer ik het akkoord van de klant ontvang, zie ik af van het bestaande contract en stel ik een nieuw contract op met de door de verzekerde gekozen maatschappij.

Een groot deel van mijn werk bestaat er dan ook in om de nieuwe polis aan te maken alsook de kwijting die bij de polis hoort.

De meest gevraagde verzekeringspolissen zijn de woon- en voertuigverzekeringen. Er zijn natuurlijk ook nog veel andere polissen die wij aanmaken zoals bijvoorbeeld een hospitalisatiepolis, een bijstandspolis, een familiale verzekering, ..

Het is een leuke job en biedt veel afwisseling. Ik heb gedurende de 3 jaar dat ik hier werk enorm veel bijgeleerd en vind de verzekeringssector zeer boeiend.

Wil je meer informatie over het bedrijf neem dan zeker eens een kijkje op onze website https://www.allia.be