Een unieke en leerrijke stageplaats doe je bij Mercedes-Benz Drogenbos!

Ben jij ook een student(e) die op zoek is naar een leuke, unieke en leerrijke stageplaats? Aarzel niet om een kijkje te nemen bij Mercedes-Benz Drogenbos.

Om zich goed te voelen op uw stageplaats is het belangrijk dat je medewerkers u meteen op uw gemak laten voelen. Bij Mercedes-Benz Drogenbos is dat het geval. Bij hun is een gezonde werkplek cruciaal, dit zorgt ervoor dat de medewerkers of je collega’s productiever zijn en graag met elkaar werken. Dat levert een tal voordelen op zoals de sfeer op de werkvloer. Je voelt je als een stagiair direct op je gemak en dat geeft je motivatie om meer bij te leren.

Elke collega heeft zijn waarde binnen de groep, waardoor ze elkaars capaciteiten versterken. Op de werkvloer is het ook belangrijk om te kunnen omgaan met verschillende karakters zodat je makkelijker met elkaar kan werken.

Ik heb persoonlijk drie weken bij de verkoopadministratie mijn stagegelopen. In die afdeling werkte ik met drie andere collega’s. De communicatie met elkaar gebeurde informeel en er hing een leuke sfeer. Ze gaan graag collegiaal om met elkaar en zijn altijd bereid om je te helpen.

Omdat ik bij de verkoopadministratie werkte is het ook vanzelfsprekend dat ik veel administratie taken kreeg. Het leuke is dat je niet alleen ‘basic administratie taken’ kreeg zoals: telefoon opnemen, mails doorsturen, enz. Ik moest mij bezighouden met een bestelling van een auto tot de levering ervan. Dus een bestelling maken, financiële zaken nakijken enz. Je moet ook probleemoplossend denken omdat er altijd iets fout kan lopen, zoals bijvoorbeeld wanneer een klant specifieke opties vraagt voor zijn auto maar het is niet beschikbaar voor zijn gewenste leveringsdatum.

Ik concludeer dat het een leerrijke ervaring was en ik hoop dat ik op mijn volgende stage nog meer zal kunnen bijleren. Ik heb een geweldige stage gehad dankzij mijn mentor en mijn collega’s, die hun best hebben gedaan om mij te helpen. Door de taken die ik kreeg heb ik veel geoefend en heb ik ook uit mijn fouten geleerd. Ik raad deze stageplaats zeker aan voor mensen die geïnteresseerd zijn in de automobile sector.

Helena Hérion

2OM