Eerste stage in de opleiding Office Manager

Dit jaar heb ik heb stage gelopen in het Sint-Guido-Instituut (http://sintguido.be/joomla/index.php) als secretariaatmedewerker. Het secretariaatteam bestaat uit 3 leden (Patricia, Boubker en Serpil), verder heb ik ook veel contact gehad met de campusverantwoordelijke (Dieter), de meeste taken die ik kreeg kwamen ook van hem. Ook met de leerlingbegeleiders (Ivette en Lissa) heb ik ook veel contact gehad aangezien zij soms kwamen meehelpen op het secretariaat of gewoon tijdens de middagpauze. Met de leerkrachten heb ik niet zo veel contact gehad. Af en toe kwamen er sommige naar het secretariaat om hun copies te vragen of kwam ik hen tegen op de speelplaats wanneer zij toezicht hadden. Van sommige leerkrachten heb ik zelfs nog les gehad zoals de leerkracht L.O. (Kristel) en de leerkracht van natuurwetenschappen (Ben).

Over het algemeen ben ik zeer tevreden over mijn stage. Ik denk dan ook dat mijn stage goed is verlopen en ik hoop natuurlijk op een positieve feedback. De taken die me werden toevertrouwd waren dankzij de feedback die ik kreeg goed uitgevoerd. Wanneer ik veel taken ineens kreeg gebruikte ik de prioriteitenmatrix die we tijdens de les Management Support hebben leren gebruiken. Dankzij de prioriteitenmatrix, heb ik mijn tijd kunnen managen en zo nooit te veel tijd besteed aan een taak die eigenlijk de volgende dag kon worden uitgevoerd.

In het begin dacht ik dat 3 weken veel te lang was. Ik vroeg me af wat ik gedurende 3 weken zou doen, en of het interessant zou blijven tot het einde. Nu dat mijn stage bijna klaar is, vind ik het heel jammer. Als het mogelijk was zou ik hier graag nog een hele maand blijven. Ook ben ik heel blij over de talentenboekjes die ik gemaakt heb voor de leerkrachten.