Ford Smart Lab, een initiatief van AB Automotive

Ford Smart Lab by AB Automotive

Even een korte voorstelling van mezelf.

Ik heet IGABE SANGWA Yvon. Mijn grootste passie is automobiel. Ik ben voornamelijk geïnteresseerd in de technologische vooruitgang binnen deze sector.

Sinds vorig jaar heb ik de kans gekregen om een stuk dichterbij mijn doel te geraken. Ik werk sinds juli 2019 als Product Expert voor Ford “Smart Lab”.Dit combineer ik met een voltijdse studie Office Management op Erasmus Hogeschool Brussel. Smart Lab is een initiatief van de auto-concessiehouder AB Automotive gelegen in Schaarbeek en Vilvoorde. De eerste Smart Lab opende in Turijn, daarna volgde Brussel. We zijn gelegen in de ‘Docks Bruxsel’ shopping. Als Product Expert ben ik het aanspreekpunt. Wanneer bezoekers voor een voertuig staan ga ik proactief naar hen toe. Met de ervaring leer je onderscheiden wie een potentiële klant is en wie niet. Aangezien de eerste indruk steeds belangrijk is, vraagt mijn job een positieve uitstraling. Een Product Expert polst de behoeften van de potentiële klant. Je leidt een gesprek met de bedoeling een product te verkopen. Op deze manier bouw je je eigen werkplan. Je leert je tijd in te delen en je gesprekken af te ronden op deze manier. Mijn droom later is om in de “Performance” segment te werken. Door resultaten te behalen, geraak ik elke dag een stap dichter bij mijn einddoel. Ik apprecieer het enorm dat ik gewaardeerd word voor mijn werk. Dat stimuleert mij het beste van mezelf te tonen.

Hoe zit mijn dag er nu uit vragen jullie zich af?

Ik begin mijn werkdag om 10u. We dienen wel minstens een kwartier op voorhand aanwezig te zijn. Daarna begin ik met het ontgrendelen van elk voertuig (er zijn meestal 3 voertuigen op de stand). Samen met mijn collega’s beginnen wij een poetsbeurt. We verdelen ons in zodat iemand de voertuigen begint af te stoffen, de ander de carrosserie poetst en uiteindelijk kan er iemand anders het interieur stofzuigen. Dit proces herhalen we om beurt zodat de taken gelijk verdeeld worden. Eens het poetsen voorbij houden wij een meeting. Onze manager bespreekt de resultaten van de dag ervoor en motiveert ons om betere resultaten te behalen. Naast een boost krijgen wij verkoop- en afsluitingstips. Dankzij deze manier van werken leer ik elke ochtend iets bij.

Aangezien ik in een open ruimte werk, binnen de Docks Bruxsel shopping, ga ik doorheen de dag proactief naar voorbijgangers toe. Je ontmoet op deze manier een hoop mensen. Door de “trial-and error’ methode toe te passen begin je zelf potentiële klanten te onderscheiden van niet-potentiële klanten. Dankzij deze manier van werken, heb ik mijn eigen aanpak leren voeren. Bovendien voel ik me gewaardeerd omdat ik de verantwoordelijkheid draag bij het begeleiden van klanten gedurende test-drives op het openbare weg. Mijn dag zit er meestal op om 20u. Het gebeurt wel eens dat ik niet tijdig kan afsluiten omdat ik nog een verkoopgesprek aanga. Als afsluiter drinken wij op vrijdagen een glas champagne.

Ik nodig jullie uit om onze website te raadplegen; Ford Smart Lab Brussels