Het belang van leuke collega’s op de werkplek

Er waren twee dingen waar ik het meest benieuwd naar was voordat ik begon aan mijn eerste stage (vorig jaar): de sfeer op de werkplek en hoe de omgang met collega’s zou zijn. Ik heb dit jaar geen stage gelopen dus kwam ik op het idee om over mijn ervaring te vertellen van vorig jaar. Niet zozeer over wat ik allemaal heb gedaan of geleerd, maar over hoe ik mij voelde tijdens mijn eerste stage.

In de drie weken dat ik stage liep tijdens mijn eerste jaar Office Management, voelde ik me elke dag goed in mijn vel op mijn stageplaats. Dit kwam grotendeels door de leuke collega’s die ik daar had. Ik had bovendien een geweldige stagementor die mij altijd goed begeleidde. Ze gaf aan dat ze dit belangrijk vond omdat ze uit eigen ervaring weet hoe het is om als stagiair geen goede stagementor te hebben. ik werd vanaf de eerste dag met open armen ontvangen waardoor ik me al snel op mijn gemak voelde. Ondanks dat ik een stagiair was, had ik nooit het gevoel dat ik werd onderschat of als minderwaardig werd behandeld. Het kan namelijk zijn dat je als stagiair ergens beland waar je alleen maar de taken krijgt die de rest niet wil doen. Dit was bij mij gelukkig niet het geval.

De collegiale sfeer op de werkplek was een van de grootste pluspunten die ik tijdens mijn eerste stage heb ervaren. De pauzes waren altijd de leukste momenten. Even leuk met je collega’s kunnen praten klinkt misschien als iets kleins, maar integendeel. Een positieve sfeer op de werkplek is belangrijk omdat dit ook een positieve invloed heeft op je stemming. Een goede band met collega’s maakt je werk niet alleen leuker maar het maakt je ook gelukkiger op de werkvloer. Je spendeert het grootste deel van je week op werk en daarom is het belangrijk dat je hier ook gelukkig bent. Bedenk daarom goed voordat je een stageplaats kiest of deze ook bij je gaat passen, want dit is vaak al waar het begint. De kans is groter dat je je sneller goed voelt binnen een bedrijf dat ook bij jou past als persoon.