Internationale stage bij Palais Le Brun

Ik ben Wissal Bellaissaoui, tweedejaarsstudente Office Management aan de Erasmushogeschool in Brussel. De Erasmushogeschool heeft de studenten van het tweede jaar de gelegenheid gegeven om een internationale ervaring te beleven.

Ingang van het hotel Palais Le Brun

Ik heb stage gelopen in het hotel Palais Le Brun. Palais Le Brun is een hotel dat luxe, comfort en traditionele architectuur uit de zestiende eeuw biedt. Palais Le Brun is gesitueerd in het hart van het historische gedeelte van Valletta, slechts 10 minuten ver van het centrale plein.

Palais Le Brun is een familiebedrijf. Dit hotel bevindt zich in de tertiaire sector. Deze bedrijven willen met de verkoop van hun diensten winst maken. Palais Le Brun biedt 3 soorten diensten aan. De klanten kunnen genieten van het restaurant, het zwembad en de vergaderzaal.

Tijdens mijn stage heb ik gewerkt aan de receptie. Mijn voornaamste taken waren het ontvangen van de klanten, de check-ins en check-outs procedures bijhouden en de mailbox behandelen. Ik heb vaak contact gehad met klanten waardoor ik een correcte dienstverlening heb kunnen aanbieden. Daarnaast heb ik ook actief geluisterd naar de klachten en problemen van de klanten en ik bood hen voorstellen aan die op hun klachten waren afgestemd.

Alle conversaties werden gehouden in het Engels. Ik heb ook mijn computervaardigheden verbeterd. Palais Le Brun werkt met verschillende computerprogramma’s. Het systeem waar ik de klanten registreer tijdens de check-in procedure heet Survoy. Bovendien heb ik ook heel wat documenten gemaakt op Excel. Ik kreeg ook af en toe taken van de Hotel Manager zelf. Ik heb bijvoorbeeld een brochure gemaakt voor het hotel. Vervolgens heb ik ook de Guest feedback form gemaakt zodat de klanten hun mening over hun verblijf met ons delen.

Ook heb ik vaak de telefoon opgenomen om reservaties te boeken en hun gegevens op Survoy te zetten. Daarnaast heb ik ook bepaalde documenten geklasseerd op datum. Ik heb ook de reviews op Tripadvisor en Booking.com bekeken. Ik heb een verslag gemaakt over de negatieve commentaren en die dan doorgestuurd naar de Hotel Manager. Ten slotte heb ik ook facturen opgemaakt voor de klanten.

Ik kan concluderen dat de stage bij Palais Le Brun mijn prestaties heeft verbeterd. Ik kon aan mijn zwakheden werken. Deze ervaring heeft me zeker voorbereid op de toekomst. Ik heb nu een beter zicht op de arbeidsmarkt in het buitenland. Palais Le Brun is een aangename werk- en verblijfplaats. Ik zou zeker een kijkje nemen op hun website.