Jobstudent bij FedEx

Ik ben een 2de jaars student in Office Management en tijdens de zomervakantie heb ik 2 maanden bij FedEx gewerkt in de medische sector. Mijn taak gedurende 2 weken werk was het voorbereiden van bestellingen voor ziekenhuizen.

Na die 2 weken is de shipping manager in een depressie geraakt en heeft vakantie genomen. Ik werd aangesteld om zijn functie bij FedEx te vervullen omdat ik de enige van de studenten was met kennis op dit gebied en dus de enige die in staat was om deze functie te vervullen. Nu moest ik voor het verzenden/ontvangen van de FedEx medische afdeling zorgen en om dit te doen had ik een persoon aan mijn zijde die er ter beschikking stond wanneer er nood aan was. Daarnaast had ik ook een computer waar ik alles wat er vanuit FedEx werd verstuurd invoeren. 

Twee weken lang heb ik deze functie kunnen bekleden en toen was de shipping manager weer terug. Ik werd gefeliciteerd door een van de bazen van de afdeling omdat ik het werk goed had gedaan en ook omdat ik zelfbeheersing had. In deze baan verveelde ik me niet, ik had goede collega’s met wie ik uitstekend kon opschieten, ik hield contact met de meesten van hen, en ik vond het werk erg aangenaam. Vervolgens werd ik overgeplaatst naar een andere afdeling omdat ze een tekort aan personeel hadden, ik heb daar een week gewerkt, behalve dat ik me daar niet goed voelde, het werk was anders en niemand was in een goed humeur. Ik heb dus gevraagd om terug te keren naar mijn oorspronkelijke baan en gelukkig hebben ze dat geaccepteerd. Ik heb daar tot het einde van mijn contract kunnen werken.

FedEx had veel veiligheidsuitrusting op de werkplek geïnstalleerd, dus we moesten ons in veiligheidsschoenen en een fluorescerende jas kleden omdat er elektrische pallets op de werkplek stonden. Om te eten tijdens onze pauze kunnen we ons eten in een koelkast bewaren of koude gerechten / broodjes bestellen in de FedEx kantine.

Eindelijk vond ik deze baan zeer interessant en zeer afwisselend in mijn geval. Ik kreeg veel positieve feedback over mezelf en dat heeft mij trots gemaakt.

 

Voor alle informatie over FedEx kunt u op deze link klikken die u doorverwijst naar hun site.

https://www.fedex.com/nl-be/home.html