Jobstudent: Lounge host

In 2015 ben ik als receptionist begonnen in de lounges van Brussels Airport. Het is dus mijn vierde jaar dat ik de kans krijg om als jobstudent in de Diamond Lounge en British Airways Lounge te werken. De lounges worden door Autogrill uitgebaat. Autogrill is een Italiaanse keten en beschikt over verschillende horeca-uitbatingen.

De passagiers kunnen voor het instappen van hun vlucht in de lounges terecht tegen betaling. De passagiers die vaker reizen en over specifieke kaarten beschikken krijgen vrije toegang tot de lounges. Als receptionist ken ik de toegang voorwaardes en geef ik toegang aan de passagiers.

Als receptionist begint mijn dag rond 06u00 ’s morgens en eindigt om 14u30. Het kan zijn dat ik ook later moet werken dus van 14u30 tot 23u00. Het zijn dus niet gewone werkuren aangezien ik aan de luchthaven werk.

Mijn dag begint met het plaatsen van kranten en tijdschriften in de zaal. Daarna moet ik tijdens mijn hele shift passagiers verwelkomen en registreren. Aan de receptie moet ik ook de telefoon beantwoorden en doorverbinden. Op het einde van mijn dag moet ik het aantal bezoekers optellen en de lounge afsluiten.