Leerrijke stage bij Erasmushogeschool Brussel

Ik heb mijn stage gelopen op onze school Erasmushogeschool Brussel. Het is één van de bekendste Nederlandstalige hogescholen in Brussel. Met verschillende departementen, zeven gelegen in onze hoofdstad en drie buiten Brussel. We vinden er campussen met allerlei soorten

studierichtingen zoals informatica, verpleegkunde, communicatie ect. Sinds Ehb een school is, maakt ze deelt uit het quartaire sector. Voor de Ehb staat het mens centraal hierdoor hanteren ze een humanistische visie. Iedereen is bij hun welkom en diversiteit is daar zeker te vinden. Iedereen is verschillend en heeft een verschillende achtergrond, gender, seksualiteit, religie ect. en dit zijn de aspecten waarvan zij naar opzoek zijn, omdat we elkaar allemaal nodig hebben.

Ik heb dus de gelegenheid gekregen om mijn tweede stage-ervaring op te doen op onze departement Management Media en Maatschappij. Ik werd in dienst genomen als research intern onder leiding van meneer Lode De Waele. Hij is onderzoeker voor het richting Office management bij de Ehb. Naast zijn functie als onderzoeker is hij ook postdoctoraal onderzoeker op het Vrije universiteit van Amsterdam en docent op het universiteit van Antwerpen.

Ik moest Meneer De Waele ondersteunen in zijn internationaal onderzoek over rekrutering en selectie. Ik hield me onder meer bezig met het opzoeken van mogelijke bedrijven dat zouden aanvaarden om deel te nemen aan ons onderzoek. In contact komen met bedrijven kan af en toe wat moeilijk zijn, daarom ging ik dit op meerdere manieren verrichten.

Meestal ging ik bellen en mailen maar we wouden ook op diverse creatievere manieren hun aandacht verkrijgen, hierdoor zijn we managers van enkele bedrijven ook gaan sturen op LinkedIn. Met de hulp van een studente uit het universiteit van Antwerpen dat voor haar thesis ook meehielp aan deze onderzoek, ging ik al deze taken verrichten.

We hielden af en toe enkele meetings onder zen tweeën maar ook met meneer De Waele om even de stand van zaken te zien, te overleggen, onze manier van aanpak te herzien ect. Het leuke aan deze functie was dat de dagen divers waren. Ik had de mogelijkheid om niet op eenzelfde plek te werken hierdoor ging ik soms op school, in de bib of thuis werken. Vermits ik mijn stage wat later begon dan de andere leerlingen kreeg ik deze mogelijkheid wel niet lang. Met de pandemie ging toen al mijn taken vanuit thuis verrichten.

 

Als deze blog over het Erasmushogeschool u interesse heeft opgewekt kunt u eens kijkje nemen op hun site via onderstaande link.

https://www.erasmushogeschool.be/nl

 

 

Noémie Kamuanya Kabuya

2OMb

 

 

Docent in gesprek met studenten

Bron: https://www.erasmushogeschool.be/nl/begeleiding-voor-nieuwe-studenten