Mijn eerste jaar ervaring Office Management

Hi iedereen, mijn naam is Chaimae El Mokhtari. Ik ben een student Office Management in het eerste jaar aan Erasmushogeschool Brussel.

Waar te beginnen met dit schooljaar. Dit was een apart schooljaar, door corona kwam er dus een grote impact op het leven van een bachelor student. Al zeker aangezien dit mijn eerste jaar is en dit allemaal ook nog nieuw voor mij is. Net als vele andere studenten, werden bijna alle lessen online gegeven. Dit zorgt ervoor dat het sociale aspect grotendeels wegvalt, dit gaat dan zowel om het contact met de docenten als de medestudenten. De lessen en groepswerken werden georganiseerd via Teams.

Enkele vakken gingen wel door op campus. Het gaat om één of twee dagen maximaal in de week. Hiervoor werden de nodige veiligheidsmaatregelen zeker voorzien. Dit zorgde ervoor om fysiek contact met onze medestudenten te delen en zeker voor bepaalde vragen of uitleg van ons docent te krijgen. Maar zelfstudie blijft zeker aanwezig, naast de lessen zijn er natuurlijk ook verschillende taken in groepjeswerken om te maken.

Dit schooljaar heb ik voor het eerst de kans gekregen om stage te lopen. We kregen hiervoor de kans om zelf onze stageplaats te kiezen. Dit dient om een betere zicht te verkrijgen over de realiteit van het latere werkleven. Zoals alle andere studenten van het eerste jaar lopen we drie weken stage. Ik heb mijn stage mogen lopen bij de Vlaamse Gemeenschapscommissie, zij zijn bevoegd voor alle taken van de Vlaamse Gemeenschap in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

De meeste examens gingen door op de campus. We werden verspreid in verschillende lokalen. Daarnaast gingen ook enkele examens online door, dat ging via de LockDown Browser. Hierop werd je gefilmd tijdens het afleggen van jouw examen.

Corona zorgde dit jaar voor wat beperkingen, dit was dus zeker geen gemakkelijke jaar voor zowel de studenten als docenten. Het had natuurlijk zowel zijn goede als slechte kanten maar laten we het positieve hiervan meenemen.