Mijn functie/takenpakket als stagiaire

Doorheen mijn stage van 6 weken heb ik een heel gevarieerd takenpakket gekregen. Hierdoor kon ik vaak afwisselen van taken waardoor het steeds boeiend bleef. Als ‘Sales Assistant’ voerde ik taken uit voor alle divisies. Zowel voor OfficeTeam, Accountemps, Finance & Accouting als voor Management Resources.

Als eerste begon ik met het checken van de mailboxen voor alle afdelingen. In de mailboxen komen jobreacties, spontane sollicitaties, … Mijn taak was om deze reacties op te volgen. Ook vragen van kandidaten moesten opgevolgd worden.

Vervolgens begon ik met mijn eigen mailbox. Hierin komen mails die consultants naar mij sturen om ‘Interview confirmations’ te sturen naar kandidaten. Dit zijn afspraakbevestigingen per e-mail met de nodige documenten in die ze moeten invullen vooraleer ze naar kantoor komen.

Ook de receptie was één van mijn taken. Hier stond het onthaal van klanten, kandidaten en leveranciers centraal. Telefonisch contact was ook een belangrijke taak.

Verder was het klaarmaken van de agenda voor de dag erna ook iets wat dagelijks moest gebeuren. Dit houdt in dat de agenda met de afspraken die de consultants de dag erna hebben voorbereid moet worden. Dat wil zeggen dat de dossiers van de kandidaten op voorhand klaargemaakt worden zodat het interview zo efficiënt mogelijk kan verlopen.

Uiteraard kwamen taken zoals klassement, input van dossiers, … ook aan bod.

Door de leuke sfeer en het gevarieerd takenpakket ben ik er van overtuigd dat ELKE stagiair zich heel goed zal voelen bij Robert Half. Het is een echte aanrader voor alle studenten!

Quote RH

Geef een reactie