Mijn job als FASM bij Delhaize

Mijn job als FASM bij Delhaize

Op 1 februari 2021 werd ik om 9u in Kobbegem verwacht, op ‘Delhaize Valley’, het hoofdkantoor van Delhaize. Dit was mijn eerste dag in mijn nieuwe functie als FASM, Future Assistant Store Manager. Heel spannend, aangezien ik hiervoor 9 jaar lang zelfstandige ben geweest. 

Door de gevolgen van Corona was het tijd om een nieuwe weg in te slaan in mijn carrière en mijn keuze om bij Delhaize te starten was snel gemaakt. Er zit immers wel wat geschiedenis van Delhaize in mijn familie. 15 jaar geleden heb ik mijn eerste studentenjob gedaan bij Delhaize en zowel mijn grootvader als mijn moeder hebben bij Delhaize gewerkt. 

Delhaize staat voor kwalitatieve producten op een persoonlijke manier tot bij hun klanten te brengen. Ze geloven in de juiste balans vinden en genieten van het leven. Lokale Belgische producten in de kijker zetten doen ze maar al te graag. Ik sta volledig achter hun filosofie en ben fan van hun marketing campagnes. 

Als Assistant Store Manager ben je commercieel directeur van een supermarkt. De hele look van de winkel en uitwerking van de promoties zijn jouw verantwoordelijkheid. Ook ben je het aanspreekpunt van alle teamleaders en medewerkers binnen de winkel. Je bent de schakel tussen hen en de directeur. Dit wilt zeggen dat je heel dicht bij je mensen staat en hen ondersteunt waar nodig. 

Omdat dit toch een job is met wat verantwoordelijkheid verwachten ze bij Delhaize dat je eerst een jaar lang stage volgt voor je benoemd wordt en je winkel krijgt. Deze stage houdt in dat je alle afdelingen en departementen leert kennen binnen de winkels. Ik vind dit maar meer dan normaal, want hoe kan je een goede leider zijn als je niet weet wat je teamleden elke dag doen? 

Ondertussen ben ik 4 maanden bezig en heb ik al stages gevolgd in Fruit&Groenten, Bakkerij, Expertise en Onthaal. Elke maand verander ik van winkel en leer ik opnieuw ongelofelijk veel mensen kennen. Het is een job vol variatie met elke dag nieuwe situaties waarin je moet anticiperen. 

Na deze stages kan ik nu al met zekerheid zeggen dat ik heel tevreden ben met de keuze die ik gemaakt heb. Door zo veel jaren zelf een winkel te runnen, heb ik feeling op commercieel vlak en people management is altijd mijn sterkte geweest. Deze job is natuurlijk veel grootschaliger en dus een grote uitdaging om mij verder te ontwikkelen op deze vlakken. Ik kijk er enorm naar uit om nog meer bij te leren en zeker om al de ideeën die ik al heb opgedaan uit te werken in mijn winkel in de toekomst!