Mijn stage bij Accent Industry & Production Vilvoorde

Hallo iedereen,

Sinds het academiejaar 2016-2017 studeer ik aan de Erasmushogeschool Brussel om mijn diploma in de Office Management te behalen. Maar voor het behalen van dit diploma moet ieder student tijdens deze bacheloropleiding een aantal stages lopen. De bedoeling daarvan is dat je je eigen competenties in praktijk brengt.

Dit blogbericht post ik vandaag in het kader van mijn tweedejaars stage, die ik van 25 februari 2019 tot 5 april 2019 heb gelopen bij Accent Industry & Production Vilvoorde.

Accent is geen interimkantoor maar een uitzend-selectiebedrijf dat zich focust op uitzendjobs met optie op een vast contract. De organisatie probeert zowel de kandidaat als de klant tevreden te stellen daarom zoekt Accent non-stop naar die ene job die perfect bij de kandidaat past, en naar de passende medewerker voor elk bedrijf.

Ik ben tweetalig opgevoed en spreek perfect Nederlands en Frans. Maar mijn primaire doelstelling was om mijn Nederlands te verbeteren, zeker op professioneel vlak. Wat bedoel ik daarmee? Wel mijn Nederlands op een formele vorm beheersen. Of het nu schriftelijk of mondeling is.

In het begin dacht ik dat ze mij als een simpele stagiair zouden beschouwen en dat ik alleen moest doen wat de kantoorverantwoordelijke mij vroeg. Ik stelde me veel vragen. Krijg ik voldoende hulp om het takenpakket goed onder de knie te hebben? Zal ik iets nuttigs aanbrengen aan dit kantoor? Zal ik zelfstandig mogen werken? Krijg ik hetzelfde takenpakket als de andere collega’s aanwezig op dit kantoor? Na de eerste week besefte ik dat ik dezelfde taken uitvoerde als mijn andere collega’s. Ik deed dus niet meer of minder dan hen. Dit waardeerde ik enorm.

Ik kreeg op mijn stagewerk een uitgebreid takenpakket die uit verschillende opdrachten bestond, waardoor ik een voorsmaakje kreeg van het werk van een Office Manager. Mijn taak was vooral het tewerkstellen van kandidaten en het ondersteunen van de manager in haar dagelijkse taken en controles. Ik kreeg dagelijks nieuwe vacatures binnen waarop ik moest uitbellen. Ook had ik mijn eigen kandidaten, die ikzelf binnen Accent heb ingeschreven.

Mijn dag begon altijd om 8:30 waar ik altijd eerst mijn elektronische agenda opende. Daar stonden al mijn dagelijkse geplande afspraken met kandidaten. Daarna opende ik mijn mailbox om te zien of ik nieuwe interessante cv’s en/of vacatures binnen kreeg. Met deze nieuwe vacatures ging ik dan uitbellen naar kandidaten via ‘My Tools’, Accent haar eigen computerprogramma. Met dit programma kan je makkelijk opzoek gaan naar alle werkzoekende kandidaten die bij Accent zijn ingeschreven, zo kan je ook een filtercriteria invoeren.

Deze stageplaats is zeker een aanrader voor studenten die een directe contact willen hebben met externe klanten en hun competenties op professioneel vlak willen verbeteren.

Je kan altijd een kijkje nemen op hun website https://www.accentjobs.be/nl , of gewoon binnenwandelen in een Accent-kantoor dichtbij jou!