Mijn stage bij Cinéart

Cinéart is een onafhankelijke filmdistributeur. Ze kopen filmrechten aan en brengen die in bioscopen uit, in televisieprogramma’s en in vorm van dvd en dergelijke. Ik heb voor verschillende afdelingen bij Cinéart als jobstudent gewerkt. Dankzij de verschillende afdelingen, leer ik altijd iets bij. Dit jaar heb ik de kans gekregen om stagiaire te zijn in een nieuwe afdeling, namelijk de programmatie-afdeling.

Het bedrijf bestaat al 8 jaar in Nederland en iets meer dan 40 jaar in België. Om de 40ste verjaardag te vieren hebben ze een reeks van avant-premières georganiseerd. De avant-premières vonden plaats in de bekendste bioscopen en festivals van België. Bioscopen zoals Kinepolis Antwerpen en Brussel, UGC De Brouckère en andere bekende bioscopen. Festivals zoals het filmfestival van Oostende, Namen en Gent. Dit jaar hebben ze met behulp van andere partners een bioscoop aangekocht in Brussel. Cinéart koopt verschillende filmgenres aan zoals jeugd- en onderwijsfilms, drama, komedie en nog veel meer. 

Bij Cinéart worden veel evenementen georganiseerd. Een Office manager kan perfect meehelpen met de opbouw van een evenement. Vooral dankzij zijn organisatie-skills en het feit dat een Office manager zeer planmatig werkt. Dankzij het organiseren van evenementen, het kiezen van verschillende filmgenres en uitgebreide collecties heeft Cinéart een groot publiek bereikt. Bij cinéart worden veel evenementen georganiseerd. Een Office manager kan perfect meehelpen met de opbouw van een evenement. Vooral dankzij zijn organisatie-skills en het feit dat een Office manager zeer planmatig werkt.