Mijn stage bij Dachser Intelligent Logistics

Ik heb stage gelopen in het bedrijf Dachser Intelligent Logistics.
Dachser is een logistiek dienstverlenend bedrijf dat opgericht werd in 1930 door Thomas Dachser, een Duits zakenman. Nu is het bedrijf nog steeds eigendom van de familie Dachser en is het een van de grootste logistieke dienstverleners in Europa met 352 eigen vestigingen en 72 partnervestigingen.

Hun logistieke dienstverlening is een van de sterkste transportnetwerken ter wereld. Als het gaat om het verzenden van industriële of consumentengoederen, kent Dachser de behoeften van vrijwel alle branches uit de handel en industrie. Hun logistieke experts ontwerpen voor hun klanten transportmogelijkheden die bij hen passen. Dachsers serviceafdelingen houden afwijkingen in het geplande verloop van zendingen continu in de gaten en zorgen ervoor dat goederen tijdig hun bestemming bereiken. Betrouwbaarheid en transparantie zijn de bouwstenen van hun service.

Ik heb de kans gekregen om mijn stage aan de afdeling paletten administratie te lopen. Deze afdeling zorgt ervoor dat de paletten die uit de bedrijf gaan ook terug komen. Mijn taak in deze afdeling was voornamelijk mijn collega’s ondersteunen in hun werk. Mijn voornaamste taken waren facturen behandelen, afhaaladviezen behandelen en afhaalorders voor paletten aanmaken.

Deze stageperiode was een geschikte manier om het werkveld te verkennen. Na afloop van mijn stage weet ik nu meer over mijn eigen professionele identiteit, kwaliteiten, capaciteiten, wensen en ambities. Het was en interessante en leervolle periode. Nu heb ik een beter beeld van de soort onderneming waar ik volgend jaar stage zou willen lopen. Ik weet welke criteria ‘s voor mij van belang zijn om aan mijn leerpunten te kunnen werken. Deze ervaring zal mij helpen bij het zoeken naar mijn stageplaats voor volgend jaar.