Mijn stage bij de Vlaamse Overheid

Als opdracht voor het vak IT-Skills, moesten de eerstejaars studenten van Office Management een taak maken om een blogbericht te schrijven in verband met hun stage. Ze moesten stage lopen voor 3 weken in de Office sector. De stage was van 5 februari tot 23 februari 2018.

Ik kreeg de kans om stage te lopen bij de Vlaamse Overheid. Daar werd ik geplaatst bij het Facilitair bedrijf.  Ik deed daar het onthaal, postbehandeling en werkbonnen maken om klachten in te dienen.

Het agentschap Facilitair Bedrijf waar ik stage deed, is gevestigd in het Ellipsgebouw te Brussel. De kernactiviteiten bij het Facilitair bedrijf zijn: receptie, schoonmaak, bewaking, catering, drukkerij en het organiseren van het logistieke transport.

Mijn eerste taak dat ik kreeg toen ik aankwam, was het onthaal. Ik krijg een kleine opleiding waar ik uitleg kreeg met wat ik allemaal moest doen als er bijvoorbeeld klanten komen, hoe je hun moet inschrijven in hun systeem of hoe je een levering moet doorgeven aan één van de werknemers in het bedrijf. Vervolgens werd ik geplaatst bij de postbehandeling. Daar moest ik de inkomende post sorteren en daarna aan de medewerkers van het bedrijf geven. En de uitgaande post moest ik frankeren die als volgt opgehaald worden om ze te versturen. Mijn laatste taak was klachten indienen in het Systeem MCS. Op MCS maak je werkbonnen (klachten) die je kunt doorsturen naar een leverancier of naar de werkmannen van het bedrijf. Ik moest dan door het bedrijf lopen en kijken of er eventueel dingen kapot waren of niet meer werkte. Bijvoorbeeld het WC is verstopt of de beamer werkt niet meer, dan maak ik een werkbon op en stuur ik het naar de werkmannen en hun gaan het dan oplossen.

Ik heb er echt van genoten van mijn stageplaats, het was zeer leerrijk en mijn collega’s waren echt top! Tijdens die 3 weken heb ik echt kunnen inzien hoe het er aan toegaat in het bedrijfswereld. Hoe je als Office Manager bereid moet zijn om alles te doen. Je moet goed kunnen omgaan met de bezoekers en je collega’s, weten hoe je moet telefoneren, je moet computervaardig zijn, enzovoort.