Mijn stage bij EY!

Last but not least…

Binnen de opleiding Office Management krijgen we de kans om 3 keer stage te lopen, 1 keer per jaar dus. De laatste stageperiode duurt 3 maanden. De keuze van een stageplaats is dus zeer belangrijk. Ofwel blijf je daar drie maanden lang stagelopen; wat toch al lang is. Ofwel krijg je een contract aangeboden na je drie maanden stage en dan wordt het je eerste job als Office Manager.

Ik heb mijn stageplaats zeer goed gekozen! Na wekenlang zoeken, kreeg ik eindelijk een telefoontje van het bedrijf EY. Ik had op hun website een stage-aanbieding gezien en heb hiervoor gesolliciteerd terwijl ik nog nooit van het bedrijf gehoord had. Ik heb snel ontdekt dat het een gigantisch groot bedrijf was en ben snel nerveus geworden. Stressen was echt niet nodig want ik voelde mij snel ‘thuis’. Na mijn eerste dag stagelopen bij EY was ik al tevreden over mijn stageplaats. Iedereen heeft me met open armen verwelkomd en er heerst een zeer goede sfeer.

Maar wat doet EY eigenlijk?
EY is de afkorting van Ernst & Young en is een internationaal dienstverlenend bedrijf dat gespecialiseerd is in het gebied van accountancy, belastingadvies en bedrijfsadvies. Ik loop stage in een onderdeel van de sector ‘Verzekeringen’, ‘Audit’ genoemd. Ik werk in een team van Executive Assistants en ik ondersteun het team in de dagelijkse taken.

Hieronder vinden jullie een kort filmpje waar ik EY kort voorstel.