Mijn stage bij GoCar.be

Hallo iedereen

Mijn naam is Irakli en voor de eerste keer in mijn leven mocht ik stage gaan lopen bij een bedrijf. Dit was niet evident voor mij, aangezien ik niet goed wist waar te beginnen. Mijn interesse lag vooral bij garages, aangezien het handelen in voertuigen mij echt aanspreekt. Bij het aanvangen van mijn zoektocht heb ik mij dan ook vooral op garages en dealers gericht.

Stage in het eerste jaar komt niet echt veel voor, daarom was dit de perfecte kans voor mij en alle andere studenten van 1 Office Management om een eerste professionele werkervaring op te doen. Ik kan me goed voorstellen dat nog niet veel studenten in een kantoorhoudende organisatie hebben gewerkt. Eén van de grote uitdagingen van deze stage was; het zelf zoeken naar een stage en ook nog eens gaan solliciteren. Na heel wat mails te hebben gestuurd, ben ik terecht gekomen bij GoCar, een dochteronderneming van VlanMedia. GoCar zelf is een site voor professionele handelaars van auto’s, maar ook voor particulieren die graag hun auto willen verkopen. Op de werkvloer wordt er vooral Frans gesproken. Op die manier is mijn Frans er ook op vooruitgegaan.

Ikzelf mocht het team business support gaan versterken in de backoffice. Zij zijn verantwoordelijk voor de site van GoCar en zijn ook het eerste contactpunt voor de collega’s en klanten die problemen ondervinden in verband met de site. De integratie verliep vrij goed, de eerst week was ik gewoon wat bescheiden, maar mijn collega’s waren erg vriendelijk en hebben me toch aan de praat gekregen. Vanaf de 2de week voelde ik me er al meer thuis en verliep alles ook vlot. De opdrachten waren niet altijd even leuk, maar dat waren zaken die moesten gedaan worden en iemand moet het doen. Ik heb veel leren werken met de computer. Het was de eerste keer voor mij dat ik zo veel met een computer heb gewerkt (7 uur per dag).

Al bij al was het een geslaagde stage, alhoewel ik in de 3 weken dat ik stage liep, concludeerde dat de backoffice niet echt iets voor mij is. 7 uur per dag en dat 5 dagen in de week achter een computerscherm zou ik niet langer dan die 3 weken volgehouden hebben. Ik kom liever in contact met mensen en dan vooral klanten. Het onderhandelingsproces is iets dat mij echt aanspreekt. Ik weet ook wel dat bureauwerk erbij hoort. Een balans tussen de 2 lijkt mij ideaal en realistisch.