Mijn stage bij ISS Facility Services

Ik ben Kevin De Preter en ik studeer Office Management in het eerste jaar op de Erasmushogeschool Brussel. Voor ons eerste jaar mochten we al op een drieweekse stage gaan om onze kennis te verrijken.

Onze stage liep van 3 tot en met 21 februari, Ik heb een stageplaats gevonden op de stagebeurs die de Ehb heeft georganiseerd. Ik heb mijn CV daar afgegeven op een stand van het bedrijf ISS Facilty Sevices. Een paar weken later kreeg ik een oproep van een medewerker van ISS uit de afdeling ‘Talent & Development’. Ik mocht een paar dagen later op een sollicitatiegesprek op het kantoor te Vilvoorde die heel goed verliep. We hebben samen de stagedocumenten ingevuld en in orde gebracht. 

De afdeling ‘Talent & Development’ houdt zich bezig met het organiseren van opleidingen voor zowel de bedienden (kantoormedewerkers) als voor de arbeiders (mensen die bijvoorbeeld in een ander bedrijf de catering voorzien). De bedoeling van deze opleidingen is om de medewerkers van een constante evolutie te voorzien. Er zijn enorm veel soorten opleidingen (ook curriculums genoemd). Een paar voorbeelden van deze curriculums zijn: sociale wetgeving, onboarding, leiding geven, stressbestendigheid, taalcursussen, Excel, Word, PowerPoint enzovoort.

Mijn takenpakket was zeer gevarieerd. Ik mocht de eerste dag mails vertalen van het Engels naar het Frans en het Nederlands. Op mijn tweede stagedag kreeg ik een opleiding over het intranet van ISS ‘MyLearning’. Eens dat ik dit onder de knie had kreeg ik meer verantwoordelijkheden en mocht ik curriculims aanmaken en aanpassen, de aanwezigheidslijsten er van aanmaken en deze dan doorsturen naar de ingeschreven cursisten.

Op mijn vierde stagedag mocht ik naar andere opleiding gevende bedrijven telefoneren om eens te horen of ze daar leerlingen hadden die bij ISS stage wouden lopen.

Ik kreeg de taak om een algemene procedure vanuit het Engels naar het Frans te vertalen. Deze procedure is bestemd voor nieuwkomers en dient als hulp om zich beter te integreren in het bedrijf. De procedure was zeer groot, zo een 20- tal documenten van 5 pagina’s. Daarom kreeg ik ook twee weken om er aan te werken.

Wat ik leuk vond aan deze stage was het feit dat ik altijd bezig was. Er was geen enkel moment waar ik me verveelde. Wanneer ik een taak een beetje ‘beu’ was kon ik aan een andere taak verder werken. Sommige taken hadden geen deadline en sommigen wel, dat zorgde ervoor dat ik prioriteiten moest stellen bij sommige taken.

Al bij al vond ik het een zeer toffe stage. Ik heb er heel veel bijgeleerd en ik heb nu een beter zicht op de echte professionele wereld.

ISS Belgium 

Figuur 1 Logo van ISS, link: https://www.issjob.be/iss-in-een-notendop.html/CurrentLanguage/4