Mijn stage bij Vivaqua !

Mijn naam is Atia Kenza. Ik ben een eerstejaarstudent Office Management. In het kader van ons opleiding zullen mijn medestudenten en ik een stage lopen voor een periode van 3 weken. Dit is de enige opleiding die stage aanbiedt in het eerste jaar. Op die manier ga je een idee krijgen van hoe een dag als Office Manager verloopt. Verder ga je een beter beeld krijgen van hoe de bedrijfswereld in mekaar zit. Om dit te samenvatten is dit een perfecte ervaring voor jezelf om te zien of dit opleiding goed bij jouw past.

Omdat dit het eerste jaar was, hebben we zelf de keuze gekregen om een stageplaast te zoeken. Aangezien ik geen stage-ervaring had, was het voor mijn niet zo eenvoudig om een stageplaats op te sporen. Ik kom van een ASO-richting dus de wijze waarop ik een bedrijf moest benaderen had ik in praktijk nooit toegepast. Hoewel, tenminste voor studentjobs.                                                                                                          Dankzij de lessen en enkele vrienden ben ik vlug te weten te komen hoe dit moest gaan. Ik ben op verschillende plekken geweest en heb mails gestuurd. Ik kreeg meestal een negatieve feedback omdat 3 weken te kort was.

Na verschillende weken heb ik op het laatste moment een stage gevonden. Ik had een mail gestuurd en zij antwoorde meteen positief op mijn aanvraag. Vivaqua werd op dit moment mijn stageplaats. Snel ben ik in het hoofdkantoor bezoek gaan doen en heb daar Fabienne Sels ontmoet, zij leidt de centrale administratie. Na enkele minuten babbelen, heeft zij mijn stageovereenkomst gehandtekent. De stageperiode lag vast, deze ging op 3 februari beginnen in het hoofdkantoor van Vivaqua.

Zoals in de lessen behandelt is een Office Manager heel erg bezig met allerlei zaken, hij moet heel flexibel zijn en figureert als tweede arm voor elk manager, ingenieur, baas en dergelijke. Een goed Office Manager moet een aantal vaardigheden en kwaliteiten hebben. Die vaardigheden en kwaliteiten, ga je doorheen je stage leren. Vandaar is de stage effectief. Het is gericht op een bepaalde doel, je in de opleiding sturen.

Voordat ik de stage begint, kreeg ik al een gemengd gevoel. Omdat het een groot organisatie is, zou het kunnen zijn dat ik niet gemakkelijk geïntegreerd zal worden. In een bedrijf is de hiërarchie heel belangrijk en misschien is het hier het geval. Ik was wel nieuwsgierig naar mijn collega’s, het bedrijfscultuur en de moeilijkheid van mijn takenpakket. Ik verwacht van mijn stage dat ze mij diverse taken geven zodat ik multifuncyioneel kan werken. Het feit dat ze mij zullen vertrouwen en zelf initiatief laat nemen maak me niet bang. Ik ben van natuur zelfstandig opgebouwd, dus streef ik altijd naar autonomie. Dit kan misschien een plus zijn voor het team.                     Mijn verlegenheid is het onderdeel waar ik het meest naar uitkijk. Ik zou graag hebben dat ik mijn mening durf te uiten en zelf naar de mensen toegaat. Uiteraard is het niet zo gemakkelijk om in een bedrijf terecht te komen en onmiddellijk u verlegenheid weg te jagen. Maar ik ben ervan overtuigd dat mijn stage een leerrijke ervaring gaat worden en dat ik mijn kennis gaat kunnen uitbloeien.