Mijn stage-ervaring bij Rahman

Ik ben Yasin Benmammar, eerstejaarsstudent Office management en van 3 februari tot en met 21 februari heb ik stage gelopen bij Rahman. Dit is een onderneming dat gevestigd is in Kortrijk en gespecialiseerd is in het import en export van producten van heel de wereld. Voor mijn stage zag ik het bedrijf als een gewone lokale supermarkt, maar dat bleek volkomen anders te zijn.

De eerste dagen in het bedrijf waren niet gemakkelijk maar al snel vond ik mijn draai. Mijn werkdagen begonnen om 9u en eindigden rond 16u. Ik kreeg dagelijks anderhalf uur pauze van 12u tot 13u30. In het begin kreeg ik algemene administratieve taken zoals: telefoneren, documenten sorteren, … . Het sorteren van de documenten (bestaand uit klantendossiers, etc…) vergde heel wat tijd aangezien heel wat dossiers onvolledig waren. Maar na een aantal dagen kon ik ook mijn steentje bijdragen in het stockbeheer en het opvolgen en aanvragen van bestellingen. Mijn taak in de stock was om te controleren hoeveel kartonnen we nog hadden van bepaalde producten. Indien we er minder dan X-aantal hadden moest ik aanduiden dat deze besteld moesten worden. Naast mijn gewoonlijke taken heb ik veel geleerd over onderhandelen van mijn stagementor. Helaas heb ik dit niet kunnen toepassen deze stageperiode. Wel heb ik gemerkt dat ik sterk geïnteresseerd was in alles wat te maken had met onderhandelen en klantenopvolging.

Persoonlijk vond ik dat mijn stage op zich goed is verlopen. In het begin liep ik wat verdwaald omdat ik niet altijd wist wat ik moest doen. Wel zocht ik altijd naar een nieuwe taak, ik bleef niet wachten tot er mij iets werd opgelegd. En dat vind ik wel goed aan mezelf. Ook had ik geen enkele complicaties met het communiceren met collega’s en/of klanten. Ik kon me telkens goed verwoorden in het Nederland, Frans en het Engels. Soms haperde ik in het Frans omdat ik te moeilijke woorden wou gebruiken maar dit heb ik snel afgeleerd. Het doel is om verstaanbaar te zijn, niet om moeilijke woorden te gebruiken.
Wat ik nog heb opgemerkt is dat ik soms te traag werk bij taken die nauwkeurigheid vergen zoals bijvoorbeeld het sorteren van dossiers. Ik heb gemerkt dat ik een tik heb waarbij ik belangrijke zaken minimum 3 tot 4 keer moet controleren vooraleer ik verder werk. Hier zal ik zeker aan moeten werken.

Yasin Benmammar
1OMd