Mijn stage ervaring

Mijn naam is Benedicte Ndongala-Bielako. Ik ben een student uit Office Management in het eerste jaar aan de Erasmushogeschool Brussel campus Bloemenhof. In het hoger onderwijs werden wij verplicht om al in het eerste jaar stage te lopen van drie weken. De stageperiode was van 03 februari 2020 tot en met 21 februari 2020. Door de stage hebben we de mogelijkheid gehad om op die manier meer inzicht te krijgen over de realiteit van de job en hoe het bedrijfsleven in mekaar zit.

Wanneer ik contact heb opgenomen met hen was het nog niet zeker dat ik daar stage ging lopen, maar ze hebben mij wel de kans gegeven om langs te komen voor een gesprek. Vervolgens heeft mijn stagementor mij uitgelegd wat de takenpakketten waren en hij vroeg mij als ik het zag zitten om de takenpakketten uit te voeren.
De afgelopen drie weken heb ik bij Agilitas hoofdzakelijk als Uitzendconsultent gewerkt. Een uitzendconsultent is de bemiddelaar tussen bedrijven die op zoek zijn naar geschikt personeel en kandidaten die op zoek gaan naar een job.

De eerste week mocht ik echt aan de slag gaan met het werk namelijk werkzoekende en jobstudenten opvragen in de database van VDAB of in hun eigen database. In de eerste week had ik niet echt mensen kunnen opbellen omdat het ongewoon voor mij was, maar ik deed wel mijn best.

Tijdens de tweede week mocht ik al iets meer doen dan de voorbije week zoals de gegevens van werkzoekende en jobstudenten invoegen in de database van Agilitas, opnemen van binnenkomende telefoons en doorschakelen naar de juiste collega. Wat ik in die week nog mocht doen was de planning voor een bepaalde bedrijf.

Voor de planning moest ik bepaalde jobstudenten opbellen die tijdens hun vrije dagen ter beschikking waren om te werken. Als ze beschikbaar waren heb ik op de planning yes geschreven en zo niet schreef ik no. Soms kon het ook zijn dat ze niet opnamen dus spraak ik op de antwoordapparaat en op de planning schreef ik aa zo wist mijn collega dat ik op het antwoordapparaat ingesproken had.

In de laatste week van mijn stageperiode kon ik al gemakkelijker mijn werk combineren, mensen opbellen, hun gegevens invoegen en de planning voor Action maken. Er kwamen ook werkzoekende voor een bepaalde job en voor die job moesten ze een test afleggen en ik mocht hun tijdens het test begeleiden.