Mijn stageplaats

Mijn naam is Chedli Al Massaoui. Ik ben een student Office Management in het eerste jaar aan de Erasmushogeschool Brussel. Anders dan de meeste opleidingen in het hoger onderwijs, werden mijn medestudenten en ik verplicht om al vroeg in de opleiding een stage van drie weken te volgen, tenminste als we wilden slagen voor het opleidingsonderdeel Stage 1 en POP.

In het jaar 2017-2018 werkte ik als kuisman bij Tribes in Zaventem. Ik kwam vaak in contact met de managers van Tribes, Isabelle Palomo en Farah Odda. Ik zag hoe dat zij te werk gingen en wat hun job inhoudt. Van wat ik kon zien vond ik hun job interessant, ik merkte op dat je veel in contact moest komen met mensen en dat je meerdere talen moest gebruiken. Dankzij deze studentenjob wist ik dat deze job in Real estate mij zou interesseren.

Ik begon mijn zoektocht bij Think And Go, maar ik kreeg snel een negatief antwoord. Via mail hebben zij mij laten weten dat ze geen stagiaire nodig hadden voor 2019 omdat ze al met genoeg waren. Ik gaf niet op dus zocht ik verder. Daarna kwam ik bij HP terecht, maar daar kreeg ik ook een negatief antwoord. Hier zeiden ze dat ze geen stagiaire aanwerven voor een zo korte periode. Kort daarna contacteerde ik Actief Interim, hier kreeg ik een gelijkaardig antwoord, maar ze zeiden dat ik volgend jaar wel welkom zou zijn voor een stage van 6 weken of meer. Na reflectie dacht ik opnieuw aan mijn studentenjob die ik vorig jaar had gedaan. Ik vond Tribes heel interessant, dus besloot ik om met hun contact op te nemen. Ik wist dat mijn moeder goed bevriend was met de managers omdat ze in dezelfde sector werkt, dus vroeg ik haar hun e-mailadres en telefoonnummer.

Nadat ik hun een mail heb gestuurd kreeg ik na enkele dagen een telefoon van Farah Odda. Ze bevestigde mijn stage en vroeg mij wanneer ik vrij was voor een sollicitatiegesprek. Tijdens het sollicitatiegesprek vertelde zij mij hoe het bedrijf in elkaar zit, wat haar job werkelijk inhoudt en wat mijn taken zullen zijn tijdens de 3 weken. Wat ik interessant vond aan mijn taken was dat ik verschillende talen zou moeten gebruiken en dat ik veel contact zou hebben met anderen. De stageperiode lag vast. Deze zou 3 weken duren: van maandag 4 februari tot vrijdag 22 februari.

Ik hoop dat dit stageplaats mij veel gaat bijleren. Het regelmatig beantwoorden van mails en telefoons zullen ervoor zorgen dat mijn Nederlands en Engels zullen verbeteren. Met meer sociaal contact hoop ik minder verlegen te zijn en meer open te zijn om gesprekken te voeren met anderen.

Mijn vrezingen voor dit eerste stage in de Real estate sector is het verveling van het kantoorleven, het administratieve deel van het werk en het missen van verschillende uitdagingen.

Administratie

Dagelijks had ik administratieve taken. Ik kreeg een computer van het bedrijf waarop ik allerlei dingen moest doen zoals Excel bestanden maken, word documenten opmaken en het facebook pagina van het bedrijf beheren. Elke dag moest ik wel is op het facebook pagina gaan en quotes posten. Het waren niet zomaar quotes. Die quotes gingen over maandag en vrijdag. Voor maandag was het een quote die niet vulgair was en die niet over religie ging. Een van de quotes die ik gepost heb op facebook was ‘Merry Mondayand Happy New Week’ en dat deed ik ook voor vrijdag. Deze quote moest ik niet elke ochtend posten wanneer ik op mijn stage aankom. Op facebook heeft u een knop waar je de quotes of afbeeldingen die u wilt posten kunt beheren, daarmee wil ik zeggen dat je zelf kan regelen wanneer je de quotes wilt posten. Ik moest de quotes elke maandag en vrijdag om 08u00 posten voor heel de maand februari en maart.

Daarnaast moest ik ook Excel bestanden maken van bedrijven en hun adres waar wij in de loop van het week naartoe zullen gaan en flyers uitdelen van Tribes. Op de flyers staat er waar Tribes gelegen is en wat ze eigenlijk doen. Ik moest dan ook het Excel bestand afprinten zodat het eenvoudiger was om de bedrijven terug te vinden.

 Vergaderzalen

Dit is één van de taken van de receptie. De receptie heeft een programma waar zij kunnen zien hoeveel vergaderingen plaats zullen vinden voor heel de maand en om hoelaat ze plaats zullen vinden.  Mijn stagementor is degene die de gehuurde vergaderzalen in het programma plaatst. De hostessen moeten ervoor zorgen dat vergaderzalen in orde zijn en geplaatst worden volgens het wil van de klant. Tijdens mijn stageperiode moest ik met 1 van de hostessen mee om verschillende vergaderzalen in orde te brengen voor de klant omdat zij dat niet alleen kon doen, je moet daarvoor met minstens 2 personen zijn.