Mijn studentenjob bij Mise en Place

Mise en Place is een horeca uitzendbureau voor jobstudenten en flexijobpers. In Belgie heeft het bedrijf tien vestigingen, namelijk in Kortrijk, Gent, Brugge, Antwerpen, Mechelen, Brussel, Leuven, Namen, Luik en Hasselt. Ik werk bij ‘Mise en Place’ in Brussel. Dit kantoor bestaat uit twee delen, een Nederlandstalig gedeelte en een Franstalig gedeelte. Het bedrijf wil energie steken in het maken van vrienden en het creëren van synergie. Dit is ook hun mission statement.

Bij Mise en Place werken ze niet met een hiërarchiemodel of piramidemodelmaar met een trechtermodel. De twee modellen zijn tegenovergesteld. In het hiërarchiemodel staan de medewerkers met de hoogste functie bovenaan. In het model dat Mise en Place gebruikt, staan die medewerkers net onderaan omdat zij niet zouden functioneren zonder de bovenste lagen.

Vijf maanden geleden ben ik beginnen werken bij Mise en Place als jopber. Dit houdt in dat je de basistechnieken van de horeca toepast op een job. Die jobs kunnen variëren van trouwfeesten, festivals, evenementen, enz. De taken verschillen van borden inzetten naar buffetten klaarzetten, achter de bar staan, vestiaire, enz. Na vier maanden als jobper te werken had ik de mogelijkheid om jobcoach te worden. Dit houdt in dat ik verantwoordelijk ben voor de

jobpers. Ik zorg ervoor dat iedereen in orde is met zijn/haar spullen en dat ze er piekfijn uitzien. Hiernaast ben ik ook de contactpersoon voor zowel de jobper als de verantwoordelijke van een event.

Verder kreeg ik de oportuniteit om mee te werken aan nevenactiviteiten zoals het geven van trainingen, I-Days of promoteam. Ik heb ervoor gekozen om me bezig te houden met de laatste nevenactiviteit omdat ik mijn leiderschapsskills verder wil ontwikkelen. De activiteit houdt in dat ik meehelp met het organiseren van feestjes en de evenementen waar we promotie voeren. Op maandag 18 maart vond het eerste Mise en Place feestje van het jaar plaats. Voor dit feestje was ik verantwoordelijk voor het ontwerpen van de flyer en het voeren van promotie.

Naast dit alles werk ik vooral nog aan mijn persoonlijk traject als jobcoach zodat ik in de toekomst misschien door kan groeien als projectmanager.

Voor meer info over mise en Place kunt u altijd terecht op https://miseenplace.be .