Op tocht naar mijn stage plaats!!!

Ik ben Isaac Mulopoya, een eerstejaarsstudent Office Management. Voor deze opleiding hebben we de kans gekregen om stage te lopen voor een periode van drie weken. Het belangrijkste doel van deze belevenis  is om ons te tonen hoe dat het op de werkvloer is, ons een idee te geven van wat we later kunnen verwachten als we ons diploma in de hand hebben.

Ik begon dus met na te denken waar ik mijn stage wou lopen , mijn eerst idee was om in een auto-concessionaris mijn stage  te doen, ik ben dus een paar concessionarissen  gaan bezoeken maar ze waren opzoek naar mensen die in hun laatste jaar waren en die voor een periode van minimum drie maanden konden blijven. Toen heb ik dan een andere plan gehad , een nieuw idee kwam in me op , het was om mijn stage in een hotel te doen, opnieuw heb ik een paar hotels gebeld en bent sommige gaan bezoeken maar weer hetzelfde antwoord als bij de eerste idee.

Ik gaf niet op ik ben een paar tips gaan vragen om te weten waar een eerstejaarsstudent makkelijk en stageplaats kan vinden , de mensen gaven me de hint om  bij interimkantoren te gaan vragen daar nemen ze makkelijk studenten aan. Ik begon mails te sturen naar allerlei interims kantoren , verbaasd was ik , ik kreeg altijd negatieve  antwoorden terug, op een dag heb ik mijn email geopend en zag ik dat actief interim en afspraak wou voor een interview, ik was heel erg blij. Na een paar dagen ben ik naar de gesprek gegaan ze stelden me vragen over wat ik op school deed en wat ik wou bereiken na mijn stage.  

Twee dagen later kreeg ik  jammer genoeg en negatieve retour, ze konden me niet aannemen omdat ze niet genoeg werk hadden voor mij en ze konden niet helemaal antwoorden op wat ik echt op zoek was. Daar begon het stress ik wist niet meer zo goed wat ik moest doen want we hadden en deadline waarbij we een stageplaats moesten vinden.

Op een dag heeft de school en workshop dag georganiseerd, er kwamen verschillenden bedrijven waarbij je kon solliciteren voor een stage, toen ik dit zag was het voor mij  een grote kans om en stage te vinden ,ik was zo zeker dat ik deze keer en stage zou hebben,  ik was aan het zoeken en der was maar een plek waar ik heel erg geïnteresseerd was het was: Vivaldis INTERIM, daar heb ik dus mijn Cv gegeven en ze hebben me een paar dagen gecontacteerd voor en gesprek, zo ben ik naar het gesprek gegaan ze waren heel vriendelijk ze hebben nee vragen gesteld alles ging goed, op het einde heeft de persoon die me in de handen had gezegd dat er en meisje al eerste was gekomen voor gesprek en dat ze zouden kiezen tussen ik en haar, na een week heb ik en sms gekregen en daarin stond dat ik niet aangenomen werd.

Ik was heel ongerust. Toen heb ik en gesprek gehad met mevrouw Vivijs mijn stagebegeleidster, ze zei tegen mij dat ik niet moest opgeven en dat ik gewoon moest verder zoeken.

Als ik thuis terug kwam heb ik dan en mail gestuurd naar mijn vorige school,  ze waren heel positief een ze hadden al en afspraak geregeld om mijn stagecontract te gaan tekenen , ik was blij omdat ik een stage had gevonden maar het was niet echt de plaats waar ik mijn stage wou doen. 

Ik kreeg enkele minuten later en bericht van mijn grote zus die in het  Universitaire Kinderziekenhuis werkt dat ze daar op zoek waren naar studenten , dus ze heeft met haar bazin gesproken en zo heb ik en afspraak gekregen met mevrouw Catherine mijn huidige stagebegeleidster die heel vriendelijk is, ze heeft me direct en plaats gegeven en zo heb ik mijn stagecontract gekregen. 

Logo van het Koninklijke Fabiola ziekenhuis voor kinderen

Ik zat in het onthaal van het radiologie departement met aangename mensen die heel open waren en heel hulpzaam.