Receptioniste Hotel New Prince de Liège

Hotel New Prince de Liège

Alles begon op 6 februari 2017. Toen mocht ik gedurende drie weken voor mijn stage aan de slag als receptioniste in het hotel New Prince de Liège te Anderlecht.

Het hotel ‘New Prince de Liège’ behoort tot Ares Hotels Group. Ares Hotels staat voor een kwalitatieve, echte hospitality service in elk aspect. Het team is verantwoordelijk om haar gasten een hotel ervaring te geven om nooit te vergeten, van reservering tot de check out.

Ik heb altijd al eens willen weten hoe het is om als receptioniste in een hotel te werken. Dit is de reden waarom ik bij dit hotel mijn stage heb gelopen.

Het eerste dat ik deed was de klanten verwelkomen bij hun aankomst. Verder reserveerde ik een kamer voor hen of checkte ik ze in. De klanten informeren was ook één van mijn taken. In het Nederlands, Frans, Engels en Duits ging dit vlot, maar toen er Spaanse klanten waren was dit een ander verhaal … Toch heb ik alternatieven gevonden om hun vragen te beantwoorden.

De postverdeling, de facturen opstellen en de betalingen regelen waren ook één van mijn taken. Ik stond ook in voor het beantwoorden van de e-mails in verschillende talen en het telefoonbeheer.

Mijn bureau gedurende 3 weken

In een hotel werken is echt wel leuk. Je ziet iedere dag nieuwe mensen en iedereen is anders, waardoor er vaak veel gelachen wordt. 

Ik kijk alvast uit naar de volgende stages!