Social Media 2OM Werkervaring IPG

Voor mijn studentenjob werk ik als adviseur bij IPG group gelegen in Leuven. Het is een callcenter dat samenwerkt met heel veel klanten en bedrijven uit verschillende sectoren. De soort klanten kan variëren van particulieren tot zelfstandigen, van garages tot artsen, van hotels tot interims.

IPG group is onderverdeeld in verschillende groepen, die projecten worden genoemd. Ikzelf werk voor het project Multipool. Daarin vind je de bovenvermelde type klanten terug. Voorbeelden van klanten zijn: Vel’oh, Agilitas, Dockx, Woonhaven Antwerpen, Rent-a-car en online services zoals Wister en PM connect.

Wat ik moet doen is lijnen oppikken en klanten verderhelpen en/of doorverbinden. We zijn de wachtdienst die de lijnen oppikt wanneer de hoofdkantoren gesloten zijn. Alles moet dus genoteerd en doorgestuurd worden naar de hoofdzetel zodat zij de volgende werkdag kunnen overnemen indien nodig.

IPG is geen bedrijf dat gebruik maakt van de “mainstream” sociale media zoals Face of Instagram om reclame te maken of om vacatures te plaatsen.  Ze houden het zakelijk en beperken zich tot Pintrest en LinkedIN. Jobvacaturen kan je wel online vinden op hun eigen website of op Indeed. Hiernaast werken ze ook met verschillende interims om personeel aan te nemen. Ik werk zelf als student dus ik ben eigenlijk een uitzendkracht van Startpeople.

Werken bij IPG group is een heel aangename ervaring. Het is een zeer leuke ploeg en de studenten die er werken zijn ook heel leuk. Dankzij de gpc-lessen die ik krijg op school heb ik me heel snel kunnen aanpassen aan de werkomgeving en de interactie met de bellers verloopt dus ook heel vlot. Mijn teamcoaches zijn ook heel tevreden met mijn bijdrage en hebben me al voorgesteld om vast te werken voor hun. 

Zelf heb ik al heel wat ervaring opgedaan in verschillende sectoren als student, dus ik kan wel bevestigen dat werken in een callcenter als adviseur heel fijn is als er variatie in de klanten. Ik had heel wat vooroordelen voor ik daar van start ging maar vandaag heb ik geen spijt van mijn beslissing. Werken als vaste werknemer zou weleenswaar een gedacht zijn als het is waar ik nu ben.

Uiteraard wil ik eerst mijn studies concluderen!

http://www.ipggroup.eu/nl/