Stage: Basisschool Goede Lucht

De Gemeentelijke Basisschool Goede Lucht telt twee vestigingsplaatsen. Vestigingsplaats Goede Lucht heeft een kleuter- en een lagere afdeling te Séverineplein 1, 1070 Anderlecht  en vestigingsplaats Doremi alleen een kleuterafdeling te Demosthènestraat 231, 1070 Anderlecht . 
Ze liggen beide in een rustige buurt van de gemeente Anderlecht: Goede Lucht ligt in een sociale wijk aan de rand van de gemeente en Doremi bevindt zich in een woonwijk meer naar het centrum toe.Het leerlingenaantal in Goede Lucht groeide de laatste jaren snel.

In beide vestigingsplaatsen werken ze intensief aan milieueducatie. Beide scholen hebben een aantrekkelijke schooltuin waar kippen, konijnen en cavia’s verblijven. De kinderen kunnen hier volop genieten van een stukje natuur in de rand van de grootstad.

De basisschool Goede Lucht maat deel uit een bepaalde economisch sector. Het is een benaming voor alle bedrijven samen die actief zijn en een bepaalde categorie producten en diensten.Basisschool Goede Lucht is een plek waar kinderen kunnen groeien, spelen, leren, zichzelf zijn en zich kunnen ontplooien in al hun talenten!

Tijdens deze drie weken had ik wat variatie in mijn takenpakket. Het waren meestal basis administratieve taken dus was het gemakkelijk voor mij aangezien ik al ervaring heb. in het secundair had ik al de kans om stage te lopen vanaf het 5de leerjaar. En ik heb al verschillende studenten job gedaan. Jammer genoeg vond ik het een beetje saai omdat ik niet echt iets nieuws heb geleerd maar het is ook omdat de stageperiode zeer kort was. Mijn taken waren als volgt:

  • telefoon opnemen
  • e-mails beantwoorden
  • documenten klasseren
  • bestellingen plaatsen
  • documenten knippen en lamineren