Stage bij AG Games

Ik ben Quinten Abel Odjesa, een tweedejaarsstudent uit de opleiding Office Management. Ik heb stage gelopen in het bedrijf AG Games, Ladbrokes. AG Games is een bedrijf die weddenschappen in diverse sectoren mogelijk maakt. Ladbrokes is een tak van AG Games. Ladbrokes is oorspronkelijk van Brits bedrijf dat over de hele wereld opereert. Het is inmiddels een van de grootste aanbieders geworden van weddenschappen op sportwedstrijden. De geschiedenis van het bedrijf gaat al terug tot 1886.

In dat jaar startten de heren Pennington en Schwind vanuit Ladbrokes Hall met het trainen van racepaarden. Vijftien jaar later bereidden ze hun werkzaamheden uit met het organiseren van weddenschappen voor clubs uit de omgeving. Een naam was er tot die tijd nog niet. Maar met de komst van Arthur Bendir veranderde dat. Ladbrokes was officieel een feit. Tegenwoordig kennen we Ladbrokes als één van de grootste aanbieders van sportweddenschappen.

Ladbrokes is een vereniging met winstoogmerk dat wil zeggen dat het bedrijf behoort tot de tertiaire sector of met andere woorden, de commerciële sector. Deze sector kan verdeeld worden in enkele subcategorieën: handelsbedrijven en dienstverlenende bedrijven. Ladbrokes levert een dienst en verkoopt dus geen producten.

Ik was zowel werkzaam op het kantoor van het bedrijf als in het agentschap van Ladbrokes. Het kantoor situeert zich in een zijstraat van Flagey plein te Brussel en het agentschap bevindt zich aan het zakenstation Luxembourg. 

Het kantoor op het Flagey plein

Ik was werkzaam in de backoffice, ik hield mezelf vooral bezig met de post van mijn baas die binnenkwam en zijn mails, dit betekent facturen, overschrijvingen, etc. Daarnaast hielp ik het team ook met de vele telefoontjes die we elke dag ontvingen. Postbehandeling maakte deel uit van de routine taken die ik dagelijks deed. Ik moest bij elke brief het noodzakelijke doen. Ik hielp mijn stagementor met het verwerken van de post zodat hij zich op de kerntaken van het bedrijf kon focussen. Meestal kom ik facturen tegen die ik later heb moeten inscannen en coderen. Er wordt geen aandacht besteed aan onnodige post zoals reclame.

Als stagiaire spendeerde ik veel tijd aan de telefoon. Ik belde meestal met klanten die weddenschap wouden plaatsen via de telefoon en vervolgens belde ik met het hoofdbureau om te kijken of dit acceptabel was of niet. Als de klant wel degelijk het geld heeft gestort op de vermelde rekening is het terug aan mij om het groenlicht aan het hoofdbureau te geven. Alle gesprekken waren van formele vorm, deze gesprekken konden in diverse talen gesproken worden. De meeste gesproken taal was Frans gevolgd door Engels. Ik voel mezelf vrij goed aan de telefoon, het is niet iets waar ik tegenop zie.

Hierbij wil ik het hele Ladbrokes team bedanken voor de steun en hulp die ik kreeg tijdens deze stageperiode. Ze hebben me geholpen met het openbloeien als stagiair. Ze hebben me de opportuniteit gegeven om op een rustige manier te groeien tot een volwaardig lid van hun team. Ik hoop dat ik al deze nieuwe kwaliteiten mee kan nemen naar de volgende stageplaats.