Stage bij Cosmos Vzw

Ik ben Yagouba Bah student office management.
In het tweede jaar office management liep  stage bij  Cosmos vzw voor een welbepaalde periode van 6 weken, wegens de omstandigheden en namelijk de uitbraak van het Coronavirus werd mijn stage ingekort naar 3 weken en 3 dagen.

Cosmos is een vennootschap zonder winstoogmerk met verschillende afdelingen. Zo hebben ze Cosmos zelf, Jorez en Vives. Ze verhuren ook een feestzaal namelijk Excelsior.
Ik liep stage op de 
administratieve afdeling in Cosmos een kleine werkplek voor een team van 5 personen. Cosmos biedt maaltijden aan tijdens de middag voor senioren van de gemeenschap Anderlecht en activiteiten voor senioren. Hoe verloopt mijn dag? Ik beantwoord de telefoon. Als de senioren tijdens de middag willen komen eten moeten ze een dag op voorhand bellen om te reserveren en ook om te verwittigen met hoeveel personen ze komen.
Cosmos biedt ook conversatietafels aan voor de gemeenschap van Anderlecht in verschille
nde talen namelijk: Engels, frans, Spaans en Nederlands. Het is zo dat de groepen die deelnemen aan de conversatietafels tijdens de middag ook blijven. De Spaanse groep houdt bijvoorbeeld elke dinsdag een converstafel en dan weet ik automatisch dat ik voor een aantal van 20 personen moet reserveren.  Naast dit biedt Cosmos ook thuislevering aan senioren die wat mindermobiel zijn. Die maaltijden worden dan geleverd door onze chauffeurs die aangeworven werden als werknemers onder art60. Ook voor de thuislevering moeten senioren mij een dag op voorhand op de hoogte brengen. Vives belt dan ook tijdens middag en geeft mij de aantal thuisleveringen voor de komende dagen voor de senioren in hun gebied. Als mensen de zaal willen reserveren voor een trouwfeest bijvoorbeeld passeren langs mij en ik verbind ze door met de verantwoordelijke van de zaal Excelsior. Als de middag is aangekomen neem ik mijn kassa en mijn het papier met de personen die dag zelf komen bij de hand. Senioren stellen zich dan voor, ik duid hun naam aan op het blad en zij betalen, in ruil krijgen ze een bonnetje om hun maaltijd te ontvangen. Na de middag geef ik de verrichtingen in, in het Excel bestand om een duidelijk overzicht te hebben over die genoemde verrichtingen en de voorraad. Aangetekende zendingen versturen is één van de taken die ik twee keer uitvoer in de week. De taken die ik bij Cosmos uitvoerden waren heel divers. Een voorbeeld hiervan dat we een event gingen organiseren en hiervoor heb ik een affiche ontworpen. Vervolgens nam ik contact op met een om die 500 maal te laten afdrukkendie werden gedistribueerd door stagiairs in rondom Cosmos.