Stage bij Hoyng Rokh Monegier

Als office manager in spé aan de Erasmushogeschool Brussel heb ik dit academiejaar 2018-2019, gedurende de periode van 25 februari t.e.m. 5 april in het kader van mijn opleidingsonderdeel “Stage & Pop 2” stage gelopen bij een advocatenkantoor Hoyng Rokh Monegier, een bedrijf waarmee ik ervaring kon opdoen als stagiaire op het werkveld.

Hoyng Rokh Monegier is een advocatenkantoor dat zich volledig inzet voor intellectuele eigendomsrechten en farmaceutische regelgeving. Ze vertegenwoordigen hun klanten voor alle relevante nationale en Europese IE-rechtbanken en autoriteiten, alsook voor het arbitreren van hun IP-geschillen. Ze treden ook op voor hen als ervaren onderhandelaars en helpen bij het opstellen van licentie- en technologieoverdrachtsovereenkomsten.

Ik heb veel diverse taken gekregen. Ik heb ook op diverse sectoren mogen werken zoals, Finance, Marketing,… En omdat ik heel enthousiast en leergierig was, kreeg ik ook meer taken die ik kon verrichten.  De eerste dag heb ik een takenlijst gekregen met al mijn projecten en doorlopende taken die ik kon verrichten gedurende mijn stage periode. Daarna kon ik zelfstandig aan de slag. Wanneer ik vragen had, kon ik altijd bij iemand terecht.

Ik heb een algemeen inzicht in de visie van het bedrijf verworven, ik ben in staat om een boodschap snel te begrijpen, ik werk efficiënt en effectief, ik heb ook geleerd om meer zelfstadig kunnen werken. Ik ben ook leergierig en neem vaak initiatief daardoor heb ik dus ook veel kunnen doen. Ik heb diverse taken kunnen verrichten en er veel uit kunnen leren.

Ik ben heel dankbaar om de kans gekregen te hebben om stage te lopen bij Hoyng Rokh Monegier. Ik kan echt van het bedrijfsleven proeven. Verder leer je ook enorm veel bij over het bedrijf, de taken die ze doen, … Het was een heel leerrijke stage waar ik heel veel voldoening uitgeput heb.