Stage bij Huxley

Ik ben eerstejaars student Office management op de Erasmushogeschool en in deze blog zal ik het hebben over mijn ervaring als stagiaire bij Huxley. Huxley is expert op het gebied van recruitment. Om klanten te helpen hun zakelijke doelen te bereiken door het beste talent te verbinden met de beste werkgevers en om kandidaten in staat te stellen hun carrière doelen te bereiken door ze te matchen met de beste werkgevers in hun gewenste vakgebied.

Mijn eerste dag had ik een beetje zenuwen. Ik heb in het secundair onderwijs nooit stage moeten lopen dus ik wist niet echt wat ik moest verwachten. Mijn zenuwen waren snel weer weg toen ik toe kwam. Ik heb individueel kennis gemaakt met iedereen en ik kan oprecht zeggen dat iedereen heel vriendelijk en verwelkomend was. De sfeer was zeer rustig, en relax.

De office manager heeft me oprecht gezegd dat ze niet te veel tijd wouden steken in mijn training aangezien ik maar 3 weken bleef, en dat zou verloren tijd zijn, voor hun. De taken dat ze me gaven waren taken om me de hele dag te kunnen bezig houden.

Ik kende iemand die voor dat bedrijf werkt, het is dankzij hem dat ik daar stage heb gelopen. Dankzij het feit dat hij mij een beetje onder zijn vleugel genomen heeft, heb ik toch iets anders kunnen doen dan emails sorteren gedurende 8 uur. Ik mocht deelnemen aan meetings en conference calls. Ik heb zelf kandidaten mogen opbellen, e-mails sturen en receptie doen van kandidaten die toekwamen op het kantoor. Hierdoor heb ik mijn professionele communicatie goed kunnen oefenen.