Stage bij Mersen Benelux

Tijdens de maand februari moesten ik als student Office management 3 weken stage lopen in een bedrijf naar keuze. De stage duurde van de 5e tot en met de 25ste februari. Voor het vak IT-skills kreeg ik als opdracht een blogbericht te schrijven over de taken die ik moest vervullen en over mijn stage-ervaring.

Ik heb stage gelopen in het bedrijf Mersen Benelux. Mersen Benelux is één van de grootste spelers op de markt als het gaat om op grafiet gebaseerde materialen en om elektrische specialiteiten. Het hoofdkantoor bevindt zich in La Défense, Parijs en het bedrijf heeft vestigingen over de hele wereld, waaronder één in België.

Aangezien het een commercieel bedrijf is en ik me op de administratieve dienst bevond kon ik ook bestellingen boeken en offertes maken. Ik mocht daarbij gebruik maken van de voorhand liggende programma’s en kon zo ook telefonisch en per mail communiceren met de klant. Verder had ik als taak het beheren van het klassement, de inkomende en uitgaande post sorteren en ik mocht ook het archief in orde zetten. Ik kon op elke dienst wel terecht, al was het jammer dat er niet veel activiteit was voor de werknemers tijdens mijn stageperiode waardoor ik ook niet veel opdrachten kon vervullen. Ik heb daarnaast ook nog geleerd dat je goed op de hoogte moet zijn van het product en de technische informatie die daarbij komt kijken, want het is belangrijk dat je zo weinig mogelijk fouten maakt en dat je zoveel mogelijk informatie aan de klant kan doorgeven.

Maar, ik vond het wel een leerrijke ervaring en ik werd meteen goed ontvangen in het bedrijf. Ik heb nu van dichtbij kunnen zien hoe het eraan toe gaat op een administratieve afdeling en hoe een doordeweekse dag van een bediende eruitziet. Daarnaast heb ik ook de gewoonten in het bedrijf en de bedrijfscultuur van dichtbij kunnen bezichtigen. Kortom enkel positieve dingen om mee te nemen naar de toekomst.

https://www.mersen.com/sites/default/files/publications-media/2017-06-MERSEN-logo-color.jpg

Bron: Mersen

 

 

 

 

https://www.mersen.com/