Stage bij PwC

Stagiaire bij PwC

Mijn naam is Zakia Zekri. Ik ben een tweedejaarsstudent Office Management aan de Erasmushogeschool Brussel. Deze jaar heb ik stagegelopen bij PwC. De stageperiode begon op 24 februari en eindigde op 3 april.

Ik was echt nieuwsgierig naar het verlopen van de stage. Ik was benieuwd over de taken dat ik ging uitvoeren. Ik hoop als stagiaire veel verantwoordelijkheden te krijgen. Mijn doel is om mijn Nederlands en Engels bij te schaven. De officiële taal van PwC is Engels. Het is voor mij een opportuniteit omdat ik heel veel geconfronteerd zal zijn met de Britse taal. Ik wil zoveel mogelijk vaardigheden (ICT-gebruik, administratie, organisatie en agendabeheer) aanleren. Voor mij is het van groot belang om mijn soft skills te ontwikkelen. Ik zou willen leren om gepast om te gaan met mijn managers en collega’s.

PwC

PriceWaterhouseCoopers (PwC) is een internationaal accountants- en belastingadviseurbedrijf. De hoofdzetel van PwC is gesitueerd in Londen. PwC is in het jaar 1998 ontstaan door een fusie van Price Waterhouse en Coopers & Lybrand. De onderneming telt 163 000 medewerkers. PwC wordt tot de Bif Four gerekend. De grootste accountantsorganisaties zijn: Deloitte, PwC, Ernst & Young en KPMG. 

De formele naam van het bedrijf is PriceWaterhouseCoopers, maar vanaf het jaar 2010 gebruikt de onderneming de naam PwC in haar commerciële uitingen. We kunnen 9 kantoren in België terugvinden.

Assurance afdeling

Ik loop stage in de afdeling Risk Assurance. Men moet de klant ondersteunen met advies, innovatieve diensten, producten en tools bij het bewaken en managen van risico’s in een complexe samenleving. De klant wordt begeleid bij het realiseren van effectieve en beheerste bedrijfsprocessen.

In de afdeling Risk Assurance kunnen we volgende teams waarnemen:

  • IT & Process Solutions
  • Financial Services
  • Private Companies
  • Public Sector
  • Data analytics
  • Internal Audit Services
  • Sustainability & Responsible Governance

Zelfreflectie

 Gedurende mijn stage had ik een zeer gevarieerde takenpakket. Ik moest meetings plannen, restaurants boeken, verslagen vertalen, documenten klasseren, presentaties maken, cv’s opstellen, budgetten op Excel maken, … Ik ben zeer tevreden over mijn stage omdat mijn collega’s me veel verantwoordelijkheden hebben gegeven. Ik heb mijn talen bijgeschaafd en mijn soft skills verbeterd. Het was voor mij een mooi ervaring.