Stage bij Robert Half/Office Team

Wij, tweedejaarsstudenten uit de opleiding office management kregen de opdracht om een blog bericht met fotogalerij te posten in verband met onze stage. Het ging om een stageperiode van 6 weken in een zelfgekozen onderneming die een link heeft met office management. We waren gestart op maandag 25 februari en eindigden op vrijdag 5 april 2019.

Ik heb stage gelopen bij Robert Half, een Amerikaans bedrijf dat bekend staat als een wereldleider in gespecialiseerde werving te Elsene en eveneens als een adviesbureau voor human resources. Ik heb mijn stageplaats reeds vorig jaar gevonden maar toen hadden ze geen plaats meer.

Ik was verantwoordelijk voor Office Team, dat hoort bij Robert Half maar ze zijn meer gespecialiseerd in het aanwerven van administratieve profielen.  Mijn functie was Assistant van de Lead Administrator. Mijn taken waren heel variabel, ik moest elke dag iets anders doen. Ik zal jullie een inzicht geven van hoe een dag verloopt, de foto’s kunt u terugvinden in mijn gallerij. 

Als stagiaire begon mijn dag om 9 uur tot en met 18 uur. Alle werknemers hebben daar een badge, ik moest bellen en daarna kwam de persoon aan de receptie de deur openen. Wat je als eerste doet wanneer je aankomt is je tablet en headphones gaan halen. Elke ochtend moet je je tablet resetten zodat de updates gedaan kunnen worden. Nadien moet je je inloggen, elke persoon heeft zijn eigen login maar we hebben een gemeenschappelijke lijn. De mensen van Officeteam komen samen en die van Accountemps komen samen, ze gaan op de dashboard om een inzicht te hebben van welke vacatures nog openstaan en naar welke profielen ze op zoek zijn. Ondertussen ben ik al bezig met de inbox van Office Team, daar komen alle CV’s terecht en ik moet ze sorteren en doorsturen naar de recruiter van de week. De CV’s moeten wel voldoen aan bepaalden criteria’s. Wanneer een kandidaat nog niet in ons systeem staat dan moet ik een profiel aanmaken. De inbox van Office Team is meestal vol dus het neemt mijn hele voormiddag in beslag. Als het niet vol is dan kan ik me bezig houden met input of de anderen helpen met Job posting, contracten aanmaken, enz. Na mijn pauze ga ik aan de receptie en daar moet ik de kandidaten verwelkomen, registreren en in een zaal zetten. Wanneer er testen gemaakt werden voor Accountemps dan moet ik ze ook verbeteren. Dat is hoe een dag bij Robert Half kan verlopen.

 

Office Team