Stage bij Start People

Vroeger waren er geen organisaties die aandacht gaven aan werklozen. Tegenwoordig is werkloosheid toch een probleem in België. Dankzij interim bedrijven zoals Start People vindt men makkelijker werk. Ik heb de kans gekregen om stage te lopen bij Start People. Het ging om een stageperiode van 3 weken van 4 februari 2019 tot en met 22 februari 2019.

Start People is een interimkantoor en heeft 100 kantoren die steeds klaar staan voor kandidaten, klanten en interims. De kantoor waar ik stage deed, bevindt zich aan het De Brouckèreplein. Daarnaast helpen ze graag mensen met vragen of geven advies en begeleiding in werk en loopbaan. Start People behoort dus tot de dienstverlenende bedrijven.

Ik heb stage gedaan in de afdeling Call & Customer Support. De afdeling maakt deel uit van Startpeople. Startepeople stelt uitzendkrachten ter beschikking van contact centers. Ze richten zich op contact centers, callcenters en klantendiensten van ondernemingen op vlak van helpdesk, outbound en inbound. Tijdens mijn stage werd ik begeleid door mijn stagementor, die een Call consulente is, en door de andere collega’s. Het meeste hulp kreeg ik van mijn stagementor.

Tijdens mijn stage heb ik de geleerde leerstof in het praktijk kunnen toetsen. Ik vond mijn stageperiode een unieke ervaring en een fantastische voorbereiding op onze verdere studie. Ik heb voornamelijk gewerkt aan mijn sociale en communicatieve vaardigheden. Mijn talenkennis is ook positief geëvalueerd. Dankzij Start People weet ik nu min of meer hoe de Business Wereld in elkaar zit. 

 

Bron: https://www.easyjobs-tbs.org/wp-content/uploads/sites/10/2018/02/start-people-logo.jpg