Stage bij Vivaldis Interim Aalst

Ik ben een eerstejaarsstudente Office Management aan de Erasmushogeschool Brussel. Erasmushogeschool Brussel geeft ons de gelegenheid om voor een periode van drie weken stage te lopen zodat we een beeld kunnen krijgen van de arbeidsmarkt. Ik heb stage gelopen van 5 tot 23 februari 2018 bij Vivaldis Interim Aalst.

Vivaldis Interim is gesitueerd in de Geraardsbergestraat 32 te Aalst. Vivaldis Interim behoort tot de tertiaire sector. Het winststreven is belangrijk bij deze sector. Vivaldis, dat is een gevestigde waarde als het op uitzendwerk aankomt! Het zoeken naar een job komt op verschillende momenten in het leven. Op die momenten staat Vivaldis altijd klaar voor ons. Vivaldis stippelt samen met ons de stappen die we moeten leggen om te geraken aan een job.

Tijdens mijn stageperiode werkte ik als stagiaire in de receptie. Dus het verwelkomen van de klanten en ze uitzenden. Mijn voornaamste taken gingen vooral de administratieve kant op. Ik heb het meest gewerkt met de VDAB-site. De VDAB-site heb ik gebruikt om vacatures en kandidaten op te zoeken. Het was mijn taak om voor elke vacature de passende kandidaat te zoeken en te screenen.

Verder heb ik ook de ID’s, cv’s en rijbewijs gescand en te gekoppeld aan ons systeem. Zo is de sollicitant geregistreerd bij Vivaldis. Ook heb ik andere documenten gekopieerd. Bovendien heb ik enkele dossiers en papieren geklasseerd in de juiste map. De studentenformulieren heb ik ook allemaal verzameld en in één map gelegd. Oude papieren die niet meer nuttig zijn voor het kantoor heb ik moeten weggooien.

Ik ben enorm blij dat ik de kans heb gekregen om stage te doen bij Vivaldis Interim. De stage is een meerwaarde in elke opleiding. Enerzijds kom je in contact met het praktijkleven en anderzijds doe je heel wat ervaring op.

Ik wou heel graag zien of de theorie die we leren op school ook in het beroepsleven terugkwam. Daarnaast wou ik wat meer werken aan mijn taalvaardigheden. Ik spreek veel Nederlands en wou daarom mijn Engels en Frans wat gebruiken in een professionele context.De stageperiode was heel boeiend en ik heb veel ervaring opgedaan.  Ik heb nu een beeld van het leven op het werkveld!

Uitzendbureau- Vivaldis Interim Aalst