Stage Business Developer bij Metalstore

In dit blogbericht krijgen jullie een idee van hoe het is om stage te lopen bij Metalstore. Belangrijk om te weten is dat Metalstore een Franstalige werkplek is. Iedereen functioneert en coördineert in het Frans. Ik ben tweetalig, maar mijn professionele communicatie in het Frans uitbreiden was een van mijn eerste doelen. Ik raad je zeker aan om een stage te doen in een taal die je niet 100% beheerst!

Metalstore is gespecialiseerd in het doorverkopen van metalen opslagapparatuur. Metalen rekken, stalen bakken, grote opslagrekken voor in fabrieken of minder grote rekken voor archieven bij te houden, dit is waar Metalstore zich hoofdzakelijk mee bezighoudt. Mijn taak als business developer is om op zoek te gaan naar potentiële leveranciers en ze te contacteren per mail of telefonisch. Het telefonisch contact heeft mij uit mijn comfortzone gebracht, aangezien ik telkens in contact was met mensen die meer professionele ervaring hebben als mij (vaak fabrikanten) is het niet altijd evident om sterk in je schoenen te blijven en voor een samenwerking te vragen. Uiteindelijk heb je dat snel onder de knie en valt dat best mee! Daar blijft het niet bij, nadat je ze hebt gecontacteerd is het de bedoeling dat je een afspraak plant en zelf voor het verdere verloop van de samenwerking zorgt. Ik heb dus virtuele meetings gehouden met leveranciers om in detail te spreken over een eventuele samenwerking. Je wordt daarin begeleidt door een vragenlijst (prijzen, comissies,producten,…). Je wordt dus zeker niet aan je lot overgelaten! 

Werken bij Metalstore = téléwerken. Lijkt saai maar is het zeker niet! Ik heb namelijk supertoffe mensen leren kennen dankzij de vele meetings die dagelijks gehouden worden. Op die manier vorm je onbewust een band met je teamgenoten. Er zijn ook heel veel andere studenten die er werken waardoor er een losse jonge sfeer hangt. Je hebt nooit het gevoel dat je alleen werkt aangezien de missies per groep worden gegeven. Ben je op zoek naar een stage waar je genoeg verantwoordelijkheid en zelfstandigheid krijgt, dan raad ik je zeker aan om bij Metalstore aan te kloppen! 

Geen zorgen als deze functie je niet ligt, ze ontvangen ook studenten voor het departement human resources! 

Ga zeker een kijkje nemen: http://www.metalstore.be/ !