Stage Cozie

Mijn naam is Palma Sortino, ik studeer aan de Erasmus Hogeschool te Brussel. Ik zit in het eerste jaar Office Management. Ik krijg dit jaar al de kans om in een bedrijf stage te lopen.

Sinds september wisten we dat we stage gingen hebben. Ik heb dan met mijn tante contact opgenomen om te weten of er in het bedrijf waar ze werkt, Engie Electrabel, stagiares werden aangenomen. Ik stuurde haar mijn cv en 1 week later kreeg ik een mail van Engie Electrabel dat ze me gingen contacteren wanneer ze iets voor mij hadden gevonden. De week erna belde Cozie me op om te zeggen dat ze zeer tevreden waren om me als stagiaire te hebben. Ze hebben mijn gegevens gekregen dankzij Engie Electrabel, omdat ze partners van elkaar zijn. Ik kreeg een afspraak met Lore Wostyn, ze werkt in de HR-afdeling. Het sollicitatiegesprek duurde niet lang, het verliep zeer vlot.

Ik was zeer benieuwd over mijn stage. Ik kende het bedrijf niet en wilde meer over leren. Het was ook de eerste keer dat ze een stagiaire namen. Ik vond dat het mijn verantwoordelijkheid was om aan Cozie te tonen wat ik als stagiair kon doen.

In de opleiding Office Management moeten we een aantal vaardigheden bijleren. Daarom werd er gevraagd aan onze mentor om een takenformulier in te vullen. Hij duidde de volgende taken aan: Interne en/of externe communicatie (schriftelijk/mondeling), ICT, vertaling, administratie en receptie & onthaal.

Het was een aangename ervaring en het is altijd een gelegenheid om stage te lopen. Men krijgt de kans om later een job te vinden daarom zal ik het op mijn CV zetten. Ik heb veel over dit bedrijf bijgeleerd. Dankzij de opleidingen heb ik meer inzicht gekregen over het bedrijf en de doelen daarvan.