Stage Erasmushogeschool

Mijn eerste stage in Office Management heb ik op de Campus Erasmushogeschool Brussel kunnen lopen.

De campus Bloemenhof van de Erasmushogeschool biedt verschillende opleidingen in het derpartement MMM (Management, Media en Maatschappij) namelijk Office Management, Hotelmanagement, Communicatiemanagement, Idea-  & Innovationmanagement, Toerisme- & Recreatiemanagement, Sociaal Werk en Journalistiek. De campus biedt ook opleidingen voor werktrajecters in Office Management.

Sinds de eerste dag voelde ik mij thuis omdat ik de campus en enkele lectoren al kende als studente. Ik heb lectoren en medewerkers beter leren kennen en daarnaast ook nieuwe mensen waardoor ik mij op de campus nog beter voelde.

Ik heb zeker en vast een aantal skills die een Office manager moet hebben kunnen oefenen. Zo werkte ik zeer veel met Excel en Word en ik kan zeggen dat ik veel bijgeleerd heb (vb. automatisch etiketten maken via verzendlijsten in Word gekoppeld aan een Excel document. Met deze programma’s kunnen werken is zeker een must voor office managers.

Daarnaast heb ik nog mijn taalvaardigheden kunnen gebruiken, kunnen verbeteren en nieuwe woorden kunnen leren dankzij de documenten die ik van het het Nederlands naar het Engels en het Frans moest vertalen.

Ik heb ook aan de balie van de studielandschap gewerkt en dus contact gehad met studenten en hen verder kunnen helpen. Het is belangrijk om professioneel te kunnen communiceren met mensen en hen de juiste informatie te geven, en het is altijd aangenaam als men iemand kan helpen om een probleem op te lossen.

Ik heb ook veel moeten klasseren en opruimen, dit lijkt misschien niet interessant maar het is zeer belangrijk als Office Manager om je bureau netjes te houden en goed te kunnen klasseren om snel documenten terug te kunnen vinden indien nodig. Ik heb eigen methodes kunnen ontwikkelen om snel, efficiënt en georganiseerd te kunnen klasseren en werken.

Ik heb uit deze stage meer geleerd dan verwacht en ik zou graag iedereen willen danken voor hun taken, hulp en geduld tijdens mijn stage.

Thessane Flamme

Postvakjes in de lectorenlandschap waarvan ik de naamkaarten heb gemaakt

Bereau in de lectorenlandschap waar ik de laatste dag heb gewerkt