Stage ervaring 2019 S.R.P.L Veeweyde Dierenasiel

De stage was erg leuk en informatief. Ik vond mezelf goed als werkomgeving, allemaal erg aardig en behulpzaam, zowel de manager als het eet- en keukenpersoneel. Het was erg leuk, vooral omdat ik alleen lunchte, dus er waren minder mensen en het was rustiger, zodat het kamermeisje me rustiger kon uitleggen, dus het was een geweldige manier om aan een stage te beginnen.

Ze legden me vaak dingen uit totdat ik het begreep, ze legden ze me heel goed uit met rust en geduld. Het was leuk om veel dingen op de proef te stellen die je op school niet kunt doen vanwege de korte tijd van oefenen, dus heb ik veel dingen die tot nu toe zijn geleerd in de praktijk gebracht.

Het was geweldig om te proberen, niet alleen om in praktijk te brengen wat ik tot nu toe had geleerd, maar ook om met echte klanten om te gaan en niet met de gebruikelijke schoolvrienden. Bepaalde dingen die professoren terecht zeggen, maar soms geef je niet veel gewicht aan school en draai je niet in cirkels, anticipeer je op het werk dat je kunt verwachten om later voort te zetten.

In de eerste week was ik een beetje bang, een complete ramp te maken, maar uiteindelijk vond ik het niet zo slecht gaan als ik dacht. ’s Morgens om 8:00 begon ik met de schoonmaak (het restaurant in en uit vegen, de ramen en stoelen schoongemaakt en de omtrek van de kamer afgestoft, enz. ..). Nadat alle schoonmaak achter de rug was, lunchten ik en het personeel in de eetkamer en keuken rond 11:00 uur. Vanaf het middaguur kwamen de klanten binnen, elke dag kwam er een zeer beleefde negentigjarige dame die me altijd een fooi gaf voor de koffie. De uren gingen als de dagen heel snel voorbij, ik dacht dat het andersom zou zijn.

Het is vreemd om te bedenken dat ik terug naar school ging en alles daar in plaats daarvan gebeurt. Maar hoe leuk ik de stage ook vond, ik ben blij om weer op school te zijn, omdat ze ons alleen de basis geven, want in het dagelijks leven zal het alleen maar praktischer zijn, geen theorie, het is nodig of niet (het hangt af van de soort plaats waar je gaat werken) ze zijn altijd meer kennis die je hebt.