Stage ervaring 2019

Dag allemaal,

hier ga ik jullie vertellen over mijn ervaring als stagaire in het schooljaar 2018-2019

 

Voor mijn stage heb ik gekozen om naar een dierenbescherming organisatie te gaan namelijk het S.R.P.A. Veeweyde. Ik koos voor deze stageplaats omdat ik  een echte dierenvriend ben en het interesseert mij hun welzijn. Hiervoor besloot ik om bij verschillende en bekende organisatie te gaan zoals WWF, GAIA, Help Animals, De Blauwe Kruis en S.R.P.A. Veeweyde. Helaas de eerste vier organisaties gaven me geen positieve antwoord. Veeweyde twijfelde in het begin om me een kans te geven omdat ze nog maar een stagiare hebben opgeleid. Na een korte gesprek met een persoon van de receptie had ik een afspraak kunnen maken met de verantwoordelijke van de receptie.

Op 17 november 2018 heb ik Annick Marchant ontmoet, samen hebben we de takenformulier overlopen en over verwacthingen van beide kanten gesproken. Zij vertelde mij wat ze dagelijks deden namelijk receptie, onthaal, telefoneren, administratie, het beheren van de Facebook pagina en Website. Mijn taken voor dit stageperiode kunnen volledig ingevuld worden als stagiaire van Annick. Ze was wel enthousiast over het feit dat ik Nederlands spreek, omdat de meeste van hen alleen Franstalig zijn. Dit zou ze kunnen helpen op verschillende gebieden, maar vooral voor de receptie.

Mijn stageperiode loopt vanaf 4 februari tot en met 22 februari 2019. De werkuren waren verschillend van persoon tot persoon. Ik had dezelfde werkuren als mijn collega Lauren, maandag en vrijdag van 9 tot 17 en de rest van de dagen van 8u30 tot 17.

 

Op school leren we als Office Managers dat we open moeten staan voor uitdagingen en dat we altijd onze plaats moeten vinden in elke omgeving dat we terecht komen. Een passend voorbeeld was tijdens onze PGO-vergaderingen. Daar hebben we op korte tijd nieuwe mensen leren kennen en samen moeten werken.

 

Ik ben gemotiveerd voor dit nieuwe ervaring. Ik hoop dat deze ervaring mij veel ga bij leren en me een beter idee zou geven wat een Office Manager ongeveer doet.

De dagelijks receptie gaat me helpen om minder bang te zijn om telefoontjes op te nemen. Het feit dat ze altijd in het Frans functioneren gaat ervoor zorgen dat mijn Frans beter wordt. Door in het onthaal te werken ga ik vaak contact hebben met externe klanten, dat zou me ook eventueel kunnen helpen om mijn verlegenheid te overwinnen. Omdat dit mijn allereerste stage is ben ik een beetje zenuwachtig maar wel nieuwsgierig.

 

Mijn enige angst voor dit stage is beseffen dat Office Management niks voor mij is. Ik hoop dat ik een positief inzicht kan hebben over de job en dat ik het juiste stageplaats heb gekozen.