Stage ervaring bij Eurovia

Logo Eurovia

In het kader van de opleiding Office Management aan de Erasmushogeschool te Brussel kregen we de mogelijkheid om een stage van 3 weken uit te voeren. Ik koos voor het bedrijf Eurovia.

 

Dit is een bedrijf dat gespecialiseerd is in wegenwerken. Ze behoren tot de secundaire sector en de bouwindustrie. Ze bouwen en onderhouden onder andere transportinfrastructuur, wegen, snelwegen, spoorwegen, luchthaven- en tramweg-platforms en nog veel meer. Ook zijn ze betrokken bij de ontwikkeling van industriële, commerciële en stedelijke locaties. Hun doel is om wereldwijde waarde te creëren.

Eurovia bevindt zich in 15 landen, ze voeren voornamelijk activiteiten uit in Europa en in Noord- en Zuid-Amerika. Het hoofdkantoor bevindt zich in Frankrijk.

Het filiaal waar ik stage heb gelopen situeert zich in Anderlecht. Zij houden zich bezig met wegenwerken in en rondom Brussel.

Tijdens mijn stageperiode heb ik verschillende taken mogen uitvoeren. Elke dag was ik verantwoordelijk voor het sorteren van de post en voor de telefoon. Ik heb verschillende klanten moeten informeren en doorverbinden naar het personeel. Ook was ik verantwoordelijk voor het onthaal en de receptie, ik moest verschillende klanten onthalen en ze verder helpen indien ze hulp nodig hadden. Ik heb ook enorm veel administratiewerk gedaan waaronder documenten en mappen klasseren en zoeken in het archief. Vervolgens heb ik ook enorm veel met ICT gewerkt dus met Word, Excel en PowerPoint.

Aangezien de talen enorm belangrijk zijn in de opleiding, had ik op voorhand aangegeven aan mijn stagementor dat ik graag mijn talen wou oefenen. Dit heb ik ook mogen doen. Ik sprak constant Frans met mijn collega’s, maar met klanten moest ik soms in het Nederlands praten of in het Engels. Ik heb ook een paar Nederlandse en Engelse brieven moeten opstellen.

Ik was zeer blij hoe mijn stage verlopen was. Ik heb zeker en vast heel veel bijgeleerd en ik heb ook een leerzame ervaring achter de rug.

Door mijn stage heb ik een goed beeld gekregen over wat ik in de toekomst zou willen doen.

 

Elodie Decoster 1OMc