Stage in het AZ Jan Portaels ziekenhuis

150218-MargoDeneutMaandag 2 februari is mijn stage gestart in het Algemeen Ziekenhuis Jan Portaels te Vilvoorde. Oorspronkelijk was er afgesproken dat ik als stagiaire enkel aan het onthaal en aan de afsprakendienst zou zitten. Mijn taken zouden dan vooral bestaan uit mensen helpen en telefonisch contact. Aangezien er aan het onthaal niet veel werk was naast de telefoon opnemen, ging ik geregeld werk vragen aan mijn stagementor. Ze vond het positief dat ik om werk kwam vragen en besloot om mij elke dag iets anders te laten doen.

Uiteindelijk heb ik op veel verschillende afdelingen van het ziekenhuis gezeten. Eerst en vooral aan het onthaal waar ik mensen mocht helpen die hun weg niet goed wisten, en de correspondentie verzorgen,… Een paar dagen later mocht ik aan de afsprakendienst gaan zitten waar de patiënten telefonisch een afspraak kunnen maken. Door middel van speciale programma’s die het ziekenhuis gebruikt, is het zeer handig en efficiënt om afspraken te maken.

Na 1 week stage lopen werd ik op de facturatie verwacht. Hier was ik verantwoordelijk voor de uitgaande facturen en het opzoeken van de mutualiteiten van de patiënten. Bij retourzendingen moest ik opzoeken of er eventuele veranderingen waren aan de adresgegevens van de patiënt. Soms waren patiënten verhuisd maar werd dit nog niet aangepast in het patiëntenbestand van het ziekenhuis.

Omdat mijn stagementor meer en meer vertrouwen in mij kreeg, mocht ik een keer op de personeelsdienst gaan zitten. Hier ging het vooral om vertrouwelijke informatie over het personeel van het ziekenhuis. Er werd van mij verwacht dat ik ziektebriefjes en attesten van vrijstelling van bedrijfsvoorheffing woon-werkverkeer, in de computer ging zetten. Dit verliep vlotjes en het was een leuke opdracht om uit te voeren. Ik moest vooral met MS Office Excel werken wat ik ook heel leuk vind omdat dit in mijn opleiding ook belangrijk is.

Maandag 16 februari werd mijn stagementor opgebeld door de communicatieverantwoordelijke van het ziekenhuis. Ze had namelijk gehoord dat ik stage liep in het ziekenhuis en wou dat ik even bij haar ging zitten in haar kantoor. Aangezien de communicatieverantwoordelijken van het ziekenhuis een nieuwe huisstijl aan het bedenken zijn moet alles opnieuw uitgewerkt worden. Nieuwe facturen, brochures, website, logo, PowerPoint presentaties,… Ik kreeg de opdracht om deze allemaal te bekijken en te printen en eventueel mankementen te melden. Ook mijn mening werd gevraagd over de nieuwe huisstijl. Ik vond dit een zeer leuke opdracht en ik apprecieerde het enorm dat mijn mening er iets toe deed.

Ik vond het een zeer leuke eerste stage waaruit ik veel heb geleerd. Ik heb leuke relaties opgebouwd met collega’s en zal deze ervaring nooit meer vergeten!!!

 

Geef een reactie