Stage lopen bij Philips Belgium Commercial

Ik liep zes weken stage in het bedrijf Philips. Iedereen kent het merk Philips, maar weten we echt wat het bedrijf allemaal doet? Het bestaat niet alleen maar om onze televisies en elektronische tandenborstels te produceren, maar het is vooral gericht op het verbeteren van de gezondheid en het welzijn van mensen door zo veel mogelijk te innoveren. Ze proberen de behoeften van de consumenten zo goed mogelijk te begrijpen om vervolgens aan de hand van geavanceerde technologieën, betere gezondheidsoplossingen te geven aan de klanten.

Mijn stage vond plaats in het departement van de Human Resources. Het HR-team bestaat uit vijf werknemers. Ze houden zich onder andere bezig met het personeelsbeleid. Zij hebben mij ontvangen alsof ik echt een nieuw collega was en niet alleen maar een stagiaire. Ik nam deel aan de wekelijkse en maandelijkse vergaderingen, ik heb mogen deelnemen aan een TeamDay, ik vertaalde documenten, ik maakte contracten op en wijzigde de layout van deze, ik voerde gegevens in Excel-files aan de hand van andere Excel-files, ik scande, printte, klasseerde, enz.

Mijn stage bij Philips heeft mij zeer veel bijgeleerd en zal de werknemers van het bedrijf hiervoor nooit genoeg kunnen bedanken. Ze hebben mij zeer goed verwelkomd en ik voelde mij nooit ongemakkelijk. Elke dag was een plezier voor mij om daar naartoe te gaan.

Als jij ook een leerrijke en gastvrije stage wil lopen, moet je zeker bij Philips terecht!