Stage lopen in Paul Brien ziekenhuis

Als eerstejaarsstudent Office Management in het Erasmushogeschool Brussel kregen we de mogelijkheid om een stageperiode van 3 weken te lopen en dit van maandag 4/02 tot en met vrijdag 22/02. Voor mijn stage ging de voorkeur uit naar de dienst Stomatologie in Paul Brien Ziekenhuis die gelegen is in Schaarbeek.

Ik ging ervoor met ogen dicht omdat ik enerzijds gebeten was door nieuwsgierigheid omdat ik persoonlijk het ziekenhuis niet kende en anderzijds omdat ik graag het beroep van medisch secretaresse wil beoefenen. Ik wist namelijk niet precies wat het beroep zou inhouden dus was het voor mij de kans om het te kunnen doen. Bovendien sprak het taalaspect mij aan omdat je in een ziekenhuis alle talen en allerlei culturele achtergronden kan tegenkomen. Ik ben graag in contact met mensen en sta open voor anderen. Ik vond dat ik in mijn element lag omdat ik zonder probleem kon hulp bieden aan patiënten en externe personen. De functie medisch secretaresse speelt een belangrijk rol in het ziekenhuis, je bent de rechterhand van tandartsen in mijn geval.

Ik had een aangenaam en leuk team wat ik heel belangrijk vind bij een dienst of bedrijf. De sfeer speelt een grote rol bij de mens want hoe beter de sfeer hoe graag je gaat werken. Ik was heel goed verwelkomt door mijn collega’s en keek er naar uit!

Stagelopen is een unieke kans om u persoonlijk te kunnen ontwikkelen, ervaring op te doen en waar je ontzettend veel bijleer. Op die manier opent het je deuren van het bedrijfsleven. Het heeft mijn ogen geopend op wat ik wil en wat ik niet wil. Ik weet zeker en vast dat ik op de juiste richting zit en dat ik het graag doe. 

Narjis Madani