Stage Novotel Brussels Airport

Schaarbeek                                                                                                                                 5 maart 2017                                                                                                   

Hallo iedereen

Ikzelf, Anass Frihi, zou graag mijn ervaring met jullie delen en daarom post ik dit blogbericht zodat jullie een uitgebreider beeld te krijgen over mijn stageplaats. Ik liep stage bij Novotel Brussels Airport. Dit hotel ligt in de Leonardo Da Vincilaan 25 Zaventem, op nog geen 2km van de internationale luchthaven.

Ideaal voor mensen die willen uitrusten van een lange vlucht, genieten van een weekendje of er gewoon tussenuit willen. Het biedt een hammam, een fitnesscentrum, een restaurant en een bar. De kamers zijn ruim en modern ingericht, voorzien van een regelbare airconditioning, Wi-Fi en een thee-koffieapparaat. Verder hebben ze ook een badkamer met een douche, een  bad en een toilet.

Mijn taak was het ondersteunen van de F&B-manager (Food&Beverage) in haar dagelijkse taken en controles. We moesten ervoor zorgen dat alles goed en volgens plan verliep zodat het budget overeenkwam met de inventaris. Mijn taken waren vooral organisatorisch en ik voelde dat ik samen met de F&B-manager de onmisbare spil van het departement was. Ze behandelde me als een echte collega. Na een paar vragen mocht ik al zelf beslissingen maken, ze vertrouwden mij.

In het hotel wordt er veel Frans gesproken. Buiten mijn stagementor zijn alle werknemers Franstalig. Ze waren allemaal vriendelijk met mij, een teamsfeer heerste in het hotel. Ik zou deze stageplaats aan iedereen aanraden. Je leert er veel bij, collega’s zijn zeer behulpzaam en verbeteren je indien nodig. Wanneer je de opdrachten onder de knie hebt, laten ze je zelfstandig beslissingen nemen en ze behandelen stagiairs als volwaardige collega’s.