Stage PHBA

Dit jaar vond mijn eerste stage plaats in de opleiding Office Management. Deze stage had een duur van 3 weken (van 6 februari 2017 tot en met 24 februari 2017). Ik heb stage gelopen in het Parker Hotel Brussels Airport (PHBA) als stagiaire van de management assistant. Het hotel bestaat al sinds 1970 maar heeft deze nieuwe benaming sinds augustus 2016.

Ik koos voor deze stageplaats omdat ik een positief gevoel had over de omgeving vanaf de eerste keer dat ik daar binnenkwam. Ik kende namelijk de omgeving al omdat ik er dichtbij woon en het hotel heeft ook niet zolang een nieuwe eigenaar gekregen die het interieur volledig renoveerde. Van de eerste keer dat ik er binnenkwam viel het mij op hoe beleefd het personeel daar was.

Ik was dus heel blij toen ik wist dat ik daar stage mocht lopen. De management assistant (Anouk) waarvan ik stagiaire was, was zelf net afgestudeerd sinds juni en nog vrij jong, dus het klikte meteen. Ik was ook haar eerste stagiaire wat het nog interessanter maakte.

Wat de taken betreft, heeft Anouk geprobeerd mij alle taken van de gekregen takenlijst  te laten doen. Ze werkt er zelf nog maar 6 maanden en probeert zelf orde te vinden in de chaos van haar voorganger. Daardoor moest ik haar vaak helpen met het klasseren van documenten en nieuwe het aanmaken van dossiers. Ik heb ook de telefoon opgenomen en gesprekken gevoerd wanneer het in het Frans was en Anouk het niet goed verstond. Teksten heb ik ook vaak moeten vertalen zowel in het Frans, Nederlands en Engels. De nodige IT-skills kon ik uitoefenen door af en toe iets te verwerken op de computer. Alle andere taken heb ik ook gekregen maar dit waren mijn hoofdtaken.Dankzij mijn stage heb ik het gevoel dat ik veel heb bijgeleerd en vooral een beter inzicht heb gekregen in mijn studierichting. Ik ben tevreden met de stage die ik heb gelopen en vond het een zeer aangename plaats. Ik denk (en hoop) dat ik Anouk heb geholpen om wat orde in de chaos te brengen en natuurlijk zou ik het hele team van het Parker Hotel willen bedanken voor hun hulp in dit belangrijk moment van mijn studie’s.